banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kobanili sığınmacılara yardımlar devam ediyor

 İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Göşkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği 1 TIR dolusu yardım malzemesi,  IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sığınan Kobanililere gönderildi.

Yaşanan çatışmaların ardından İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Göşkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kobani için toplanan 1 TIR’dan oluşan ve içinde temel ihtiyaç malzemeleri ile gıdaların bulunduğu insani yardım konvoyu Van’da yola çıkarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Kobanililere gönderilmek üzere yola çıkartıldı.

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Göşkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Kobani’de ki kardeşleri için yardım topladıklarını belirten İyilik-Der Van Temsilcisi Yekta Özel, “İyilik-Der Van temsilciliği olarak Rojava ve Kobani'de yaşanan drama seyirci kalmama ve Allah'a hesap verebilme adına Kobanili kardeşlerimizin bir nebze de olsa acılarını anlama paylaşma adına Suruç'taki Kobanili kardeşlerimizle buluşmaya dertleşmeye ve yaralarını sarmaya gidiyoruz. Hayırsever Van halkı ve esnafından toplayabildiğimiz bir tır acil ihtiyaç malzemesini Kobanili mazlum kardeşlerimize ulaştırmak için İyilik-Der Genel Merkezimiz ve Van temsilciliği olarak bölgede olacağız. Kardeşlerimizle görüşüp hediyelerimizi kendilerine takdim edeceğiz. Ayrıca kendilerini dinleyip görüşlerini alarak orada yaşanan bu İslami ve insani dram konusunda rapor hazırlayıp Van halkı ve kamuoyuyla paylaşacağız.” Dedi.

Yeryüzünde yaşanan acı ve dramları lanetlediklerini belirten Özel, “Yeryüzü ve özelde İslam coğrafyasında emperyalist devletlerce; başta ABD ve AB olmak üzere yeni sömürü alanları oluşturmak için özelde Ortadoğu olmak üzere etnik mezhebi çatışmalar çıkararak kardeşlerimize ve bizlere bu acıları yaşatmaktadırlar. Bu anlamda bizler özelde Rojava ve Kobani olmak üzere tüm yeryüzü coğrafyasında yaşanan bu acı ve dramları lanetliyor, ayrıca tüm maddi ve manevi gücümüzle bu zulümlerin sona ermesi için her türlü gayret ve çabayı göstereceğimizi değerli Van halkı ve kamuoyuna ilan ediyoruz. İyilik-Der Van Temsilciliği olarak Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi ile birlikte başlattığımız Rojava ve Kobani için bir ay sürecek yardım kampanyasına bağış ve desteklerini bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.