banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kobanili çocuklar sağlık taramasından geçiriliyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geçen Kobanili 15 yaş altı çocuklar, sınırda kurulan Kızılay’ın sağlık taramasından geçirilmeye devam ediyor.

Daha önce sağlık taramasından geçirilmeden ilçeye gelen çocuklar, Suruç ilçesinde sağlıkçılar tarafından kızamık ve çocuk felci aşısı yapılıyor. Kobani’den yeni gelen çocuklar da AFAD tarafından kayıt yaptırılıp Kızılay tarafından sağlık taramasından geçiriliyor. Ayrıca Kobanili mülteciler, uzmanlar tarafından psikolojik desteklerden de yararlanıyor.

Psikolojik destek çalışmalarıyla ilgili İLKHA’ya bilgi veren Sosyal Hizmetler Uzmanı Nazif Dağ, “Kobanili mültecilere psiko-destek hizmeti veriyoruz. Birinci düzeyde sığınmacıların yaşadığı travmaları biraz daha azaltabilmek, onlara yardımcı olabilmek ve ihtiyaç ile sorun tespiti yaparak onlara destek olmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda Suruç’taki tüm mültecilere gitmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Yaptıkları sağlık taraması hakkında konuşan Aile Sağlık Merkezi hemşiresi Elif Aslan ise, “Burada Sağlık Bakanlığının göndermiş olduğu mülteciler için hazırlanan aşıları uyguluyoruz. Gelen tüm çocukları hastalıktan ve buradakileri de o riskten korumak için aşılar yapıyoruz. Yeni doğandan 15 yaşa kadar kızamık aşısı ve çocuk felci aşısı yapıyoruz. Çalışmalarımızı gün boyu gezici olarak yapıyoruz.” dedi. (Mehmet Aslan/M.Fatih Akgül-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.