banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kobanili aileler pamuk tarlasında çalışıyor

 Kobani’de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalardan dolayı ülkelerini terk ederek Ceylanpınar’a sığınan sığınmacı aileler, Ceylanpınar’da tarım işlerinde çalışarak hayat mücadelesi veriyor.

Ceylanpınar’a bağlı Altın köyünde (Hırbez Zehep) pamuk tarlasında çalışan sığınmacı 7 aile, kalacak yer bulamadıklarından dolayı, soğuk havalardan dolayı üşüdüklerini ve çok sıkıntı çektiklerini ifade ettiler. 

Savaştan dolayı ailece Ceylanpınar’a geldiklerini belirten Ali Mıço isimli sığınmacı, “Ben Kobani’ye bağlı Tahlık köyündenim. Bizim köyde çatışmalar başladı, o günü tedirginlik içerisinde bekleyerek sabahladık. Sabah ilk fırsatta Kobani merkeze geldik, oradan da sınırı geçerek Suruç’a geçtik. Hayırseverlerden Allah razı olsun bizi Ceylanpınar’a getirdiler, karabalık bir aileyiz. Çalışmadan olmuyor, başka kişilere de yük olmaya hakkımız yok, burada ailece çalışıyoruz. Pamuk topluyoruz. Burada 7 aile kalıyoruz. Hepimiz akrabayız, kardeşim ve amca çocuklarımla birlikte burada hayata tutunmaya çalışıyoruz.” dedi. 

Mustafa Ömer ise yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı: “Kobani’de çıkan çatışmalardan dolayı Ceylanpınar’ın bu köyüne gelmek zorunda kaldık. Evimiz, eşyalarımız, araba ve iş yerimiz hepsi gitti. Sağlık olsun, Allah böyle takdir etmişse biz de rıza göstereceğiz. Ailece pamuk toplayarak iaşemizi sağlıyoruz. Pamuk bittikten sonra da ben sıva ustasıyım bir şekilde şehre inip sıva işlerinde çalışacağım.” diye konuştu. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.