banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Kobanili 5 aile aynı evde kalıyor

 Kobani’de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar sonrası evlerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, yanlarında hiçbir eşya getiremedikleri için büyük sıkıntı çekiyor. Çatışmalar yüzünden sınırdan geçerek Ceylanpınar ilçesi Aydınlık Mahallesi’ne gelen 27 nüfuslu 5 ailesi ise kaldıkları evde hiçbir eşyaları olmadan yaşam mücadelesi veriyorlar.

Çatışmalar nedeniyle Suriye’nin yaşanmaz hale geldiğini belirten Ebu Hasan “Evimizde oturuyorduk bize çatışma çıkacağını söylediler, kaçmamızı istediler, bizde kaçıp sınıra geldik. Sınırda bir gece kaldık, bir sonraki gün Ceylanpınar’da bir eve geçtik. Ben 5 çocuk babasıyım, burada 5 aile, toplam 27 kişi kalıyoruz. Ailemizden bazıları hala sınırda bekliyorlar, bazıları geçti bir kısmı da hala sınırı geçemedi. Hamd olsun buraya geldik, yardım edenler olur, bizlere bu zor günlerimizde yardım edenlerden Allah razı olsun.” dedi. Ebu Hasan, 5 aile birlikte kaldıkları evde ev eşyası ve gıda malzemesi gibi ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.