banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Kobani'den insan akını devam ediyor

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Japonya-Türkiye Ortak Sempozyumu çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kobani’den gelenlerin sayısının 130 bini aştığını ifade etti.

Suriye’deki iç çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınanların sayısı giderek artıyor. AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay bölgeye giderek yapılan çalışmaları yerinde izledi. Suriyelilerin kayıt altına alınması ve sağlık taramasından geçirilin aileler ile görüşen Oktay, Kobani’den gelen ailelerin sıkıntılarını dinleyerek kendilerine yardımcı olacaklarını belirtti.

Suriye'de yaşanan çatışmaların artmasının insani dramı da son derece arttırdığına dikkati çeken Oktay, "Bütün gücümüzle insani dramı en aza indirebilme adına buradayız, sahadayız. Şu anda da sınır bölgesinde çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

Herkesin bu insani dramı en aza indirebilmek için gece gündüz demeden özverili şekilde çalıştığını vurgulayan AFAD Başkanı Oktay, Yumurtalık bölgesine kurulan merkezde kabullerin devam ettiğini de sözlerine ekledi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.