banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kobani'deki savaş, Suruç'ta dürbün piyasasına dönüştü

IŞİD ile YPG arasında iki aya yaklaşan çatışmaları yüzlerce kişi sınır bölgesinden izlemeye çalışıyor. Özellikle Kobani’deki çatışmaların uzaması Şanlıurfa’da dürbün satışlarının tavan yapmasına sebep oldu. Sabahın erken saatlerinden yola çıkan yüzlerce kişi Kobani’yi karşıdan net gören tepelere çıkarak çatışmaları izliyor.

Özellikle tatil günlerinde çok sayıda kişinin çevre il ve ilçelerden geldiği tepeler çoğu zaman güvenlik gerekçesiyle boşaltılıyor. Çatışmaları merak edenler, güvenlik gerekçesiyle boşaltılan tepenin ardından başka bir tepeye akın ediyor. Çoğu zaman tepelerin boşaltılmaması üzerine polis tarafından gazlı müdahale bile yapılıyor.

Kobani’yi karşıdan gören yakın tepelerin boşaltılması dürbünlere olan rağbeti de arttırıyor. Kobani’deki çatışmaları yakından takip etmek isteyen çok sayıda kişi ellerinde dürbünle çatışmaları an be an izliyor. İnsanların bu ihtiyacını gören bazı vatandaşlar da tepelere gelerek dürbün satmaya başladı.

Aile geçimi için satılan dürbünlerin fiyatları 60 ile 80 lira arası değişiyor. Hatta birçok basın mensubunun da dürbün kullandığı görülüyor. (Osman Gülebak-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.