banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Kobani'de Koalisyon güçlerinin saldırısı dengeleri değiştirdi

ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları Kobani çevresine 21 ayrı hava saldırısı düzenledi. Bu saldırı Kobani'de IŞİD'e karşı bugüne kadar ki en ağır saldırı oldu. Doğu, Güney ve Batı cephesindeki ilerleyişi durdurulan IŞİD militanları, kentin dış çeperlerine doğru itiliyor.
30 gündür kuşatma halindeki Kobani’de dengeler gözle görülür biçimde YPG lehine değişmeye başladı. Kobani’ye yakın köylerden de rahatlıkla gözlemlenen bombardıman, sabahtan beri aralıksız devam etti. IŞİD’ın kenti kuşatmasının 29’uncu gününde, YPG birlikleri kent merkezindeki stratejik bazı noktalar ve kentin batısındaki Til Şehir tepesini ele geçirdi. Til Şehir tepesi, Türkiye-Suriye sınır hattına hâkim olması ve gidiş-gelişleri kontrol imkânı verdiği için iki taraf için de kritik öneme sahip.
Sabah 05.00 sıralarında koalisyon uçakları buradaki IŞİD mevzilerine yönelik ağır bir bombardıman yaptı.
Geriledi ama güçlü
Nevroz tepesi gibi IŞİD’in geçen hafta bayrak diktiği bazı tepelerde ise IŞİD bayrakları indi. Civar köylerden rahatlıkla gözlemlenen çatışmalar bombardımanı hemen takiben uçaksavar, tank ve roket atışlarıyla kesintisiz devam etti. Çatışmaların şiddeti ve yoğunluğu, kentte hâlâ hatırı sayılır ve güçlü bir IŞİD varlığının devam ettiğini gösterdi.
ABD bombardımanına karşı farklı taktikler geliştiren ve ufak gruplara ayrılan IŞİD, kentin Doğu, Güneybatı ve Batı kesiminden kenti zorlamaya devam etti. IŞİD’e Rakka, Cerablus, Minbiç ve Tel Abyad’dan takviye birlikler geldiği iddia edildi.
PYD: IŞİD DURDURULDU

PYD yetkililerinden Öcalan İso'ya göre ise IŞİD'in Kobani'de ilerleyişi durduruldu.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.