banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kobani'de çatışmalar şiddetleniyor

ŞANLIURFA - Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışma 13’üncü gününe girdi. IŞİD’in Kobani’ye yaklaşık 7 kilometre uzakta bulunan Merdesmel Köyüne yaklaşması çatışmaların yoğunlaşmasına neden oldu.

Kobani şehrini üç koldan saran IŞİD ilerlemeye devam ediyor. Etrafını sardığı Kobani’ye çok sayıda havan topu atan IŞİD, ilk defa doğrudan Kobani şehrine havan topları da atmış oldu.

Akşam saatlerinde IŞİD’in attığı havan toplarından bazıları ise, Türkiye’nin sınırında bulunan Devşen Köyüne düştü. Köye düşen havan topları köyde paniğe sebep oldu. Ayrıca, Merdesmel Köyüne giren IŞİD ile YPG arasındaki çatışma sınırın bu tarafında duran Kobanililer tarafından çıplak gözle seyrediliyor. Çatışmalar her geçen gün şiddetini artırırken, çatışmalarda ölen ve yaralananların olduğu belirtiliyor.

Çatışmaların şiddeti arttıkça, Kobanililer ise sınıra adeta akın ediyor. Binlerce Kobanili sığınmacı her geçen gün sınırın diğer ucundan Türkiye’ye giriş yapıyor. Sınıra geçen Kobanili sığınmacılar, buradan da Türkiye’nin Şanlıurfa iline bağlı Suruç ilçesine getirilerek bazıları AFAD’ın kurmuş olduğu çadırlara bazıları ise taziye evleri, camiler ve parklara yerleştiriliyor.

Öte yandan IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalarda kullanılan havan toplarının sesleri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden çok rahat bir şekilde duyulabiliyor. (M.Fatih Akgül/Osman Gülebak/Mehmet Aslan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.