banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Kobani olaylarında yakılan ADEM' in tadilatına başlandı

  Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 6-7 Ekim olaylarında Kobani bahanesi ile PKK/HDP yandaşları tarafından  yapılan taşkınlıklarda yakılıp tahrip edilen, 160 bayanın kurs görüp meslek edindiği Aile Destek Merkezi (ADEM)’nin tadilatına başlandı.

Yapılan tadilatla ilgili bilgi veren Aile Destek Merkezi (ADEM) Proje Koordinatörü yardımcısı Zeynep Akdağ,  Aile Destek Merkezinin 15 gün içerinde tadilatının bitirilip, hizmete gireceğini söyledi. 

Akdağ, “Malumunuz 6-7 Ekim olaylarında 160 kadının istihdam gördüğü Aile Destek Merkezi eylemciler tarafından yakılıp tahrip edilmişti. O günden itibaren burada istihdam gören bacılarımız, kendilerinin hem meslek edindiği, hem de ailelerine bir nebze olsun geçim kaynağı sağladıkları Aile Destek Merkezi’nin bir an önce faaliyete geçmesini dört gözle bekliyorlardı. Sağ  olsun ilçe kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş’in girişimleriyle ödeneği gelen Aile Destek Merkezi’nin tadilatına başlandı. İlk önce pencereler takılıp elektrik tesisatı döşendikten sonra, kamera sistemi takıldı. Çıkan yangın sonucu duvarlardaki sıva dahi zarar görüp dökülmüştü. Sıvası yapıldıktan sonra şimdi ise boya-badanası yapılıyor. İnşallah yaklaşık 15 gün içerisinde merkezimizin faaliyete geçeceğini tahmin ediyoruz.”  ifadelerini kullandı.    (Mehmet Aslan-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.