banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Kobani olaylarında taş atanları savundular

Aralarında Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD)’nin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları (STK), çocuk haklarına dikkat çekmek amacıyla ortak basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde yapılan açıklamayı, STK’lar adına Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gazal Bayram Koluman okudu.

Yakalanan çocuklara sahip çıkanlar katledilenleri görmezden geldi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla başlayan ve onlarca insanın ölümüne neden olan Kobani bahaneli olaylarda taş atan çocukları savunan Koluman’ın, olaylar sırasında kurnan eti dağıttığı sırada vahşice katledilen 16 yaşında ve henüz daha çocuk olan Yasin Börü’nün katledilmesine sebep olanları görmezden gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Güvenli bir ortamda büyüme şansı bulamayan Kürt çocukları…

6-8 Ekim Kobani protestoları bahanesiyle cadde ve sokaklarda Molotof atarken, taş atarken hatta Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine da karıştıkları tespit edilen bazı çocuk yaştakilerin yakalanması protesto edilen açıklamada, “Özellikle Kürdistan’da bir gözaltına alma ve tutuklama furyası yaşanmıştır. Söz konusu gözaltı ve tutuklamalara maruz kalanların büyük kesini de çocuklar oluşturmaktadır. Kamuoyunda ‘taş atan çocuklar’ olarak dile getirilen çocuk tutuklamaları, son dönemde yeniden artmıştır. Güvenli bir ortamda büyüme şansı bulamayan Kürt çocuklarının, bu ortamın sonucu olarak katıldıkları iddia edilen eylemlerin ya da attığı iddia edilen taşların vebalini de bu şekilde çekmeleri evrensel hukuk normlarına aykırılık teşkil etmektedir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.