banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Koalisyon uçakları IŞİD mevzilerini bombaladı

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ediyor. Tarafların ağır silahlarla yaptığı saldırılardan seken özellikle havan topu mermileri Türkiye tarafına düşmeye devam ederken koalisyona ait uçaklar da IŞİD’e ait mevzilere ard arda iki bombardıman gerçekleştirdi.

Kim tarafın atıldığı henüz belirlenemeyen bir havan topunun sabah saatlerinde Kara Kuvvetleri 3üncü Hudut Alayı Kapı Hudut Karakol Komutanlığına yakın boş bir bölgeye isabet etmesinin ardından Suriye tarafından gelen bir havan topu daha Türkiye tarafına düştü.

Türkiye tarafına havan topu mermileri düşmeye devam ederken YPG’nin kontrolünde bulunan batı bölgesinde YPG’liler tarafından yoğun olarak kullanılan bölgeye havan topu saldırısı düzenlendi. YPG güçlerinin kent merkezine geçişlerde kullandığı güzergâh üzerinde bulunan bölgede saldırının ardından beyaz duman bulutu oluştu.

YPG’nin kontrolündeki batı bölgesine yapılan saldırıların ardından koalisyona ait uçaklar IŞİD’in kontrolündeki doğu bölgesindeki Mızerdav köyünde bulunan IŞİD mevzilerine kısa bir arayla bombardıman yaptı. Bombardımanın ardından köyün üzerini siyah toz bulutu oluştu.

Havan topu mermisinin Türkiye-Suriye sınırına yakın bulunan 3’üncü Hudut Alayı Kapı Hudut Karakol Komutanlığına yakın bölgeye isabet etmesiyle dün birlikte 5 havan mermisi Türkiye tarafına düşmüş oldu.(Osman Gülebak-Emrah Deniz-Hüseyin İçli-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.