banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kızlı-erkekli gençlik partisi büyük tepki

Bingöl’de özel bir otelde yapılması planlanan gençlik partisi afişinde yer alan program bilgileri vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken, Programla ilgili asılan afişlerde “Damsız Girilmez” spotu hayâsızlık ve gayri İslami olarak değerlendirildi.

“Gençliği Gayri İslami Yollara Sevk Ediyor”

Düzenlenmesi planlanan programın üniversite gençliğini gayri İslami arkadaşlıklara sevk ettiği belirtilen bazı öğrenciler, programı duyurmak amaçlı Üniversite merkez kafeteryasında açılan standa tepki göstererek, bu tarz programların öğrencileri sevgili bulmaya teşvik ettiği ve yapılması planlanan bu programla toplumun hayâsına neşter vurulmak istendiğini ifade ettiler. sevgilisi olmayanlarında programa alınmayacağı gibi bir skandal imza atıldığını ifade ettiler.

Öğrenciler, “Afişte yazan program akışı ile ilgili bilgilerin tamamen gayri İslami olduğu için bizler bu programın iptal edilmesini istiyoruz. İptal edilmese de en azından üniversite yönetiminin bu programa desteğini kesmesini istiyoruz" dedi.

“Toplumun hayâsına neşter vurulmak isteniyor”

Programla toplumun hayâsına neşter vurulmak istendiğini dile getiren Bingöl Üniversitesi İlahiyat öğrencileri ise; “Atılan bu adımı toplumun hayâsına vurulmuş bir neşter olarak görüyoruz. Bingöl gibi halkının çoğu mütedeyyin olan bir ilde böyle bir adımın atılması, burada yaşayan halkı hiçe saymaktır. Bazı ahlaksızlar toplumu yozlaştırmak için elinden geleni yapıyorlar. Ne olursa olsun azınlıktayız diyerek hedeflerinden geri adım atmıyorlar. Ama burada şunu da sormak istiyoruz, ne olmuş mütedeyyin Bingöl halkına ki, bu konuda sesleri çıkmıyor ve tepkileri cılız kalıyor.”siteminde bulundular.

“Ebeveynler ve Müslüman toplum olarak bu programın yapılmasına karşıyız”

Yapılması planlanan kızlı-erkekli programa tepki gösteren vatandaşlar ise, “Üniversiteler fenni ve İslami ilimlerin öğretildiği eğitim yuvalarıdır ve biz de çocuklarımızı üniversiteye gönderirken fenni ve İslami ilimleri öğrenmeleri için gönderiyoruz. Üniversitelerden gelecekte toplumu yönetecek insanların çıkması gerek, ama bu insanların bugünü ahlaksızlık ise, yarını ne olacak? Orasını düşünmek bile istemiyoruz. Bu noktada üniversite yönetimi bizi ilgilendirmez deyip kendini kenara çıkaramaz. Üniversitelerin ahlaki eğitim yuvaları olması gerekiyor. Tarihimize baktığımızda üniversitelerin amacının kaliteli ve kalifiye elemanlar yetiştirmek olduğunu görüyoruz. Oysa ki bugün üniversiteler ahlaksızlığa ortak olmuş durumda. Ebeveynler olarak ve Müslüman toplum olarak bu programın yapılmasına karşıyız. Açıkça belirtmek isterim ki, bu konuda namus sahibi, hayâ sahibi ve kalbinde zerre kadar iman olan herkesi, bu ahlaksızlığa tepki göstermeye çağırıyoruz. Bu noktada herkesin imanı ve hayâsını sorgulaması gerekiyor. Zira bu gün toplumda ar damarı nasihat damarı çatladı mı hiçbir dikiş tutmaz. Müslüman gençlik yetiştirmek istiyorsak,gençliğimizin önündeki mezelere dikkat etmemiz gerek. Müslüman gençliğe sunulan alternatiflere dikkat edilmesi gerekiyor. İslam’dan uzak olan gençlerden hiçbir şey beklenemez. Bu noktada bu organizasyonu yapanları ve destekleyen esnafları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Derhal bu planlarından vazgeçmelerini istiyoruz. Bu konuda anne babaların dikkat etmesi gerekiyor. Bütün STK’lara etkili ve yetkili tüm mercilere sesleniyoruz.  Bu ahlaksızlığın önüne derhal geçilmelidir” şeklinde tepki gösterildi.

“Etkinliğin Üniversitemizle Alakası Yoktur”

Bingöl Üniversitesi yönetiminden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, etkinliğin kendileriyle ilgisinin olmadığı belirtilerek, “ 11 Aralık 2014 Perşembe Günü saat: 11.27’de yerel bir internet haber sitesinde Öğrenci Konseyimiz adına yapılan yalan haberde, konseyimizin üniversite öğrencilerini ahlaksızlığa ve fuhşa teşvik ettiği şeklinde haddini aşan yerli yersiz bilgiler kullanılmıştır. Söz konusu öğrenci aktivitesinin üniversitemizin öğrencilerinin talebi doğrultusunda, yeni gelen öğrencilerle bir tanışma programı şeklinde olup,  konseyimizce yapılmasında bir sakınca görülmemiş ve üniversitede yer bulamadığımız için üniversite dışında nezih bir ortamda yapılması uygun görülmüştür. Üniversitemizin bu programla hiçbir alakası bulunmamakta ve kaldı ki üniversite dışında yapılmaktadır. Üniversitemizin konuyla alakasının olmadığı zaten tarafımıza verilen belgelerle sabittir. Ayrıca, İlahiyat Fakültesi öğrencileri konuya tepki göstermiş şeklinde bir iddianın olduğu, oysa böyle bir tepkinin olmadığını, bunun da tamamen yalan beyan olduğunu belirtmek isteriz.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.