banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kızıltepe'de patlayan trafo paniğe neden oldu

Kızıltepe ilçesi Atatürk mahallesindeki 819 nolu sokaktaki trafo bir anda alev alarak büyük bir şiddetle patladı. Meydana gelen patlamadan dolayı çevredekiler büyük korku yaşadı.

Aşırı yüklenmeden kaynaklandığı belirtilen patlama nedeniyle karşı binada oturan vatandaşlar büyük bir tedirginlik yaşadı.

Görgü tanıklarından Taha Karaalp, patlamanın büyük bir korku oluşturduğuna dikkat çekerek şunları söyledi.

“Trafonun karşı tarafındaydım. Bir anda trafo ve panosu alev alarak büyük bir şiddetle patladı. İlk önce neye uğradığımızı şaşırdık. Çünkü trafonun tam karşısında bina vardı. Allah’tan alevler binaya sıçramadı. Özellikle bina sakinleri hem korku, hem de telaş yaşadı. Balkonlara çıkıp ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Allah’tan kimse zarar görmedi.” diye konuştu.

Kışın gelmesiyle sürekli trafoların patladığına dikkat çeken Karaalp, “ Malum kış aylarındayız. Haliyle vatandaşlar yükleniyor ama, trafolar yetersiz olduğundan dolayı  patlıyor. Örneğin 100 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayan bir trafo zamanla mahalle büyüyünce, aynı trafoyu 300-400 hane kullanıyor. Tabi doğal olarak kaldırmıyor. Bir an önce eski trafoların değiştirilip mahallelerin ihtiyacını karşılayacak trafoların takılması gerekir. Yoksa böyle devam ederse tüm eski trafolar patlar. Bu durum, hem DEDAŞ için zarardır hem de kışın soğuğunda vatandaşlar mağdur oluyor.” ifadelerini kullandı.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.