banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Kızılkoyun Urfa'nın aynası olacak

Şanlıurfa Belediyesince, "şehir surların ortaya çıkarılması ve 80’e yakın mağaranın restore edilerek turizme kazandırılması amacıyla" hazırlanan Kızılkoyun Projesi’nde, şu ana kadar 312  ev ve işyerinin kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Kızılkoyun’da 422 ev ve iş yeri bulunduğunu hatırlatan Şanlıurfa Belediye Başkanı Habib Aslan  şunları söyledi: “Şuan 310 civarındakinin istimlâkini yapmış durumdayız.110’nu da hukuka intikal etmiş. Ancak biz bunlarında bir anlaşma ile çözülmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızı hiçbir zaman mağdur etmek istemiyoruz. Projenin uzamaması için de rıza-i anlaşmadan yanayız. Ancak burası hukuk devleti. Anlaşamadığımızı da hukuka gönderiyoruz. Ama şunu Şanlıurfalı hemşerilerimiz iyi bilsinler ki biz orada masanın her iki tarafında duruyoruz. Yani hem vatandaşımızı mağdur etmemeye hem de belediyemizi zarar etmemeye çalışıyoruz. Vicdanımızı ön planda tutarak, her ne kadar bilir kişi orada bir fiyat tespiti yapmış ise de biz bir emlakçı gözüyle encümen arkadaşlarımızla beraber olaya bu şekilde yaklaşıyoruz ve vatandaşımızı mağdur etmeden belediyemizi de çok büyük zarara uğratmadan çözüyoruz. Çözüm noktasında şuan iyi gidiyoruz. Üç dört ay içerisinde de tamamının çözülmüş olacağını düşünüyorum.  Kızılkoyun projesi önemli bir proje. Çünkü orada Urfa’nın tarihi surları 78 adet de büyük ve küçük çapta mağara bulunuyor. Burası Şanlıurfa turizmi için çok önemli. Bu bölge yani Kızılkoyun Balıklıgöl platosu içerisinde yer alıyor. Kızılkoyunda mağaralar ortaya çıkacak. Surlar ortaya çıkacak. Peyzaj projesi olacak.Burası Haleplibahçe projesiyle birlikte entegre olacak ve güzel bir proje ortaya çıkacak.Burası Şanlıurfa turizmine çok büyük katkı yapacaktır.”
www.balikligol.com


HABİB ARSLAN KIZILKOYUN URFANIN AYNASI OLACAK--TV balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.