banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Öğrenci

Kızılkoyun tünellerinde şaşırtan gelişme VİDEO

Şanlıurfa Belediyesi tarafından Kızılkoyun Mahallesi istimlâk edilerek gecekonduların altında bulunan mağaralar turizm amaçlı olarak revizyona alındı.


Proje kapsamında şu ana kadar 87 mağara gün ışığına çıkarıldı. Mağaralar çalışmaların tamamlanmasının ardından turizm ve kültürel faaliyet amaçlı kiraya verilecek.

Çalışmalar devam ederken bir gelişme yaşandı. Yıllardır mahallede efsaneye dönüşen iki gizemli tünelin yerini bildiğini belirten genç, basın aracılığıyla tünellerin yerini yetkililere duyurmaya karar verdiğini açıkladı.

Mehmet Aslan, “burada iki tane tünel var. Daha önce açılmış. Ancak birkaç metreden öteye gidilememiş. Kimse içinde ilerlemeye cesaret edememiş. Daha sonra üstleri kapatılarak gecekondu yapılmış. İçinde birçok tarihi eser olduğuna inanıyoruz dedi

Biri 15 numaralı mağaranın diğeri ise 31 numaralı mağaranın önünde. Yetkililere sesleniyoruz diyen aslan bu tüneller açığa çıkarılsın. Urfa turizmine kazandırılsın. Burada sadece mağara yok, bu tüneller daha çok ilgi çeker” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, mağaraların Kızılkoyun Mahallesi’nin altından geçerek Selahaddini Eyyubi Camii’ne veya Urfa Kalesi’ne çıktığı görüşleri ileri sürülüyor.

Bir başka görüşe göre ise, söz konusu tüneller, Kızılkoyun Tepesi’nin altındaki yer altı şehrine ulaşım sağlayan giriş ve çıkış kapıları olduğu ileri sürülüyor.

Kaynak: Kanalurfa



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.