banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kızılkoyun evleri yıkılıyor

“Bir Dünya Projesi” olarak kabul edilen Balıklıgöl Projesi’yle entegre,  şehir surların ortaya çıkarılması ve 80’e yakın mağaranın restore edilerek turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan Kızılkoyun Projesi’nde kamulaştırma çalışmaları hızla devam ediyor.

Toplam 390 ev ve 60 adet işyerinin yer aldığı Kızılkoyun’da şuana kadar 200’e yakın ev ve işyerinin kamulaştırma işlemleri tamamlandı.

Kızılkoyun Kamulaştırma Komisyonu Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, ev ve işyerlerinin kamulaştırma işlemleri yapılırken vatandaşların mağdur edilmemesine dikkat ettiklerini söyledi.

Kamulaştırma çalışmalarının ardından Kızılkoyun’da şehir surlarının ortaya çıkarılacağını kaydeden Başkan Yardımcısı Habib Arslan, “Kamulaştırma çalışmalarının ardından Kızılkoyun’da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte bir proje hazırlanacak. Hazırlanan proje, Belediye Meclisi’nin ardından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’na gönderilecek. Haleplibahçe Mozaik Müzesi, Kent Müzesi ve Arkeo Park ile birlikte bir bütün olan Kızılkoyun Projesiyle birlikte Urfa’da inanç turizminin patlamasını bekliyoruz. Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen –Urfa Kalesi Eteğindeki Evlerin Kamulaştırılmasının-tamamlanmasının ardından inanç turizminde önemli bir yere sahip olan Şanlıurfa’ya gelecek olan turist sayısında büyük bir artış beklenmektedir” dedi.

Şanlıurfa’nın bir “Dünya Kenti” olduğunun altını çizen Habib Arslan, “Kamulaştırma işlemlerinin hızlı bir şekilde yürütülmesinde büyük emekleri olan Belediye Daimi Meclis Üyesi Mehmet Ataş’a, Rezzan İbrahimpaşa’ya ve Mehmet Moğal’a şahsım ve Şanlıurfa Belediyesi adına minnettarlık duyduğumu belirtmek isterim” diye konuştu

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.