banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Urfa Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

Kızılay'dan Kurban kampanyası

Şanlıurfa Kızılay Şubesi, mübarek Kurban Bayramında gerek ülkemizdeki ve gerekse Pakistan’daki insanların et ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla Kurban Kampanyası başlattı.

     Otel El Ruha’da düzenlenen basın toplantısında konuşan  Şanlıurfa Kızılay Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdülkerim Gök, bu yıl Kurbanbayramı nedeniyle Kızılay olarak ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da Kurban kampanyası başlattıklarını söyledi.

     Gök, 7-8 aylık bir süreden beri yeni yönetim olarak göreve başladıklarını belirterek, “Yönetime geldiğimiz günden itibaren etkili bir şekilde çalışmalar yapıyoruz ve çeşitli kampanyalar başlattık. Bugünde Kurban kampanyasını başlatıyoruz. Dolayısıyla herkesin katkısını, desteğini bekliyoruz” dedi.

    Kızılay Şanlıurfa Şube başkanı Abdülkadir Canpolat ise, kurban bayramı nedeniyle başlattıkları kurban bağışından elde edilecek etin yarısı Şanlıurfa’daki ve diğer yarısı ise Pakistan’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır. Amacımız, kurban bayramı dolayısıyla kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmaktır. Kurban atlerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gerekli usul ve esasları düzenlemek ile bu aşamalara standart kazandırmaktır. Kampanya süresi 15 Kasım 2010 tarihine kadar devam edecektir” diye konuştu.

     Başkan canpolat, vatandaşların 168 ücretsiz Kızılay çağrı ve bağış hattından, Bankalarda Kızılay’ın ortak bağış hesabından, www.kizilay.org.tr adresinden yada ülke genelindeki 750’yi aşkın kızılay Şubelerinde makbuz karşılığında bağışta bulunabilecçeklerini söyledi.

     Canpolat, geçtiğimiz yıl Kurban bayramına 1 ay kala göreve geldiklerini ve ancak 13 adet kurban bağışı gerçekleştirebildiklerini, bu yıl ise oldukça yüksek bir rakamı hedeflediklerini ancak kurban fiyatının 410 TL gibi yüksek olmasının bağışı etkileyebileceğini belirtti.

     www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.