banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Kızılay'dan Fakir Ailelere Gıda Yardımı


Yürüttüğü tüm insani faaliyetlerini bağışçılardan elde ettiği gelirlerle yerine getiren Türk Kızılayı, Kamu yararına çalışan bir dernek olup, kanunen izin almadan yardım toplayabilme yetkisine de sahip. Ayrıca bağışçılar yapmış oldukları ayni ve nakdi bağışlarının karşılığında vergi indiriminden yararlanma şansına sahipler.

Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Elçi;5 yılda 5 bin aileye kumanya ulaştırıldı
Kızılay'ın yıl içerisinde yaptığı gıda paketleri yardımı Ramazan'da da artarak devam ediyor. Kampanya Kızılay tarafından Türkiye'nin önde gelen büyük marketleriyle ortak yürütülürken daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak adına da yine büyük market zincirlerinde kurulan Kızılay stantlarına vatandaşlar tarafından da bağışlanabiliyor. Bağışlanan gıda kolileri Ramazan ayı döneminde şubelerimiz tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Olağan dönemde bağış yapılan gıda paketleri ise bir ailenin aylık gıda ihtiyacının karşılanması için kullanılıyor. Kızılay'ın yaptığı çalışmalar kapsamında son Beş yıl içinde 5 bin aileye gıda paketi sevki gerçekleşti. Gıda paketi dağıtımıyla ilgili bilgi veren  Şube Başkanı Av. Ahmet Elçi, Ramazan ayı dolayısıyla muhtaç durumdaki ailelere içerisinde temel gıda maddeleri olan yardım paketi dağıtımına başladık. Her yıl olduğu gibi bu yılda İhtiyaç sahibi ailelere gıda paketi yardımında bulunacaklarını ifade eden Elçi, 800 aileye yardım paketi hazırladıklarını belirterek, içerisinde hububat ürünleri nohut, fasulye, bulgur, pirinç ve makarnanın yanı sıra çay, şeker ve yağ olan yardım paketinden, yardıma muhtaç ailelerin yararlanabileceğini söyledi.

Kızılay'a ulaşmak çok kolay
Yardıma muhtaç insanlara Türk Kızılayı aracılığıyla bağış yapmak için bankalardaki Türk Kızılayı hesaplarından, 2868 SMS Bağış hattından, tüm PTT İşlem Merkezlerinden ve 2868 posta çeki hesabından, www.kizilay.org.tr internet adresinden, 168 Ücretsiz Bağış Hattı'ndan yardımda bulunabilir, Kızılay Kumbaraları aracılığıyla, Türk Kızılayı Genel Merkezi ve Şube merkezlerimize makbuz karşılığı elden bağış yapabilirsiniz.
ŞARTLI VE ŞARTSIZ BAĞIŞ
Bağışçının belli bir şartın yerine getirilmesi amacıyla Türk Kızılayı'na yapmış olduğu nakdi ve ayni yardımlar şartlı bağış olup, sadece bağış yapılan proje, faaliyet ve amaçlar için kullanılır. Herhangi bir şart belirtilmeden yapılan ayni ve nakdi yardımlar ise şartsız bağış olduğundan Türk Kızılayı'nca ihtiyaç duyulan hizmetlerde değerlendirilir.
Kızılay'ın bağış türleri
Türk Kızılayı, Nakdi ve Ayni olarak bağış kabul edilmektedir.
NAKDİ BAĞIŞ
Herhangi bir şart içermeden Türk Kızılayı'nın proje ve faaliyetlerine katkıda bulunmak isteyen vatandaşların yapmış olduğu bağışlar olup bu bağışlar ile Türk Kızılayı tarafından olağan ve olağanüstü dönemde ortaya çıkan her türlü müdahale yapılabilmekte.
AYNİ BAĞIŞ
Ayni yardım, kullanılmamış olmak kaydıyla yapılan malzeme bağışlarıdır. Giyim malzemeleri, ev eşyası, ev tekstili ve elektronik ürünler, gıda malzemeleri, temizlik malzemeleri, sağlık malzemeleri, kitap ve kırtasiye ürünleri birer ayni yardım olup ilk müdahalelerde kullanılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
urfalı 5 yıl önce

savaş mağduru kadınlara çocuklara yardımcı olan hayırseverlerden Allah razı olsun

Avatar
Yasmin Mahmud 5 yıl önce

Ben suriyeliyim

Avatar
Yasmin Mahmud 5 yıl önce

Ben suriyeliyim 10 kişiyiz babam hasta çalişmiyor

Avatar
Saadet doğan 5 yıl önce

Şanlı urfadan yazı yom sizden RICAM BANA YARDIM EDIN 1 SENE ÖNCE KAYIT YAPMIŞTIK BIR CEVAP ALAMADIK BENIM COCO LARIM VAR EŞIM 11 YIL CEZA SLDI BANA DA YARDIM EDIN DIZDEN RICAM SIXIN SUBEYE GELDIM AMA TAŞIN MIŞ DEFILER INANIN ÇOK IHTIYACIM VAR KENDİM IÇIN DEĞIL ÇOCUK LARIM IÇIN BEN TÜRKİYE LIYIM

Avatar
Enine 4 yıl önce

Urfadan yazıyorum 4vocuk var eşim ücretsiz izne çıkarıldı hiç biyerden para desteği akamiyoruz lütfen bizede yardım edilmesini istiyorum ev kira kredi borclarimiz var yardım bekkiyoruz

Avatar
Ceylan kurumlu 4 yıl önce

5çocuk annesiyim eşim işsiz çok mağdurum lütfen yardımcı olun Allah rızası için yardımlarınızı bekliyorum

Avatar
Ceylan kurumlu 4 yıl önce

5çocuk annesiyim eşim çalışmıyor virüsten dolayı ayakkabı boyacılığı yapıyordu kahvehaneler kapalı olduğundan seyyar olarak çalışıyordu şu an çok zor durumdayım yardımcı olun Allah rızası için

Avatar
Raife Yalçin 3 yıl önce

Benim oğlum çalışmıyor 3 tane küçük çocuğu var kirada oturuyor Çok zor bir süreçten geçiyor yardımcı olursanız çok mutlu olurum babaanne olarak elimden bir şey gelmiyor teşekkür ediyorum