banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Kızılay seçimlerinde şaibe iddiası

Kızılay Başkanlığına aday olan Nabi Aksoy, mevcut yönetimi seçime hile katmakla suçladı. Seçimde aldatıldıklarını vurgulayan Aksoy, seçim ile ilgili itirazda bulunduklarını açıkladı.

Kızılay Başkanlığına aday olan Nabi Aksoy, eski yönetimin kendilerine doğru bilgiyi vermediklerini ileri sürdü. Listenin birden arttırılmasının seçim etiğine aykırı olduğunun altını çizen Aksoy, “Bize ilk başta 303 üye ile seçim yapılacağı söylendi. Liste geldiğinde ise 384 kişi olduğunu görünce yarışa 1-0 mağlup başlamış olduk. Buda bizim için üzüntülü bir olay oldu. Şanlıurfa’da dar günün dostu, kara günün dostu Kızılay da bu tür olayların olması bizi gerçek anlamda üzmüştür. Ayrıca divan üyelerinin de bizim itirazımıza, yetkililer olmadığı halde cevaplamaları daha düşündürücü bir olaydır.” Dedi.

Kızılay’ın aile şirketi olmadığının altını çizen Aksoy, “Kızılay’da ki listede sanki aile şirketi gibi belli bir köye bağlı belli isimlerin fazlalıklarıyla ve limitet şirket gibi Kızılay yönetiliyor.” şeklinde konuştu.

Mevcut Başkan Ahmet Elçi ile dost olduğunu dile getiren Aksoy, neden böyle bir yola başvurduğuna anlam veremediğini sözlerine ekledi. Listenin bir gecede değiştirildiğini ileri süren Aksoy şu ifadelere yer verdi: “son yönetim kurulu toplantısında 303 kişi vardı. Daha sonra bir baktık ki B planı uygulamışlar. 384 kişi yapmışlar. Listeye 81 kişinin eklenmesi hukuksuzluktur.” İfadelerine yer verdi.

‘Cemaat bağlantılı’ iddialarını eleştiren Aksoy, Ak Parti üyesi olduğunu hatırlatarak “Kızılay bir hayır kurumu, bazı dedikodular çıkarttılar, Yok cemaat bağlantısı var falan. Bu kurumda yetimin hakkı var. Biz bunu gözeterek yola çıktık.” Diyerek dedi koduları sert dille eleştirdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.