banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Kızılay: Alınan kanlar üzerinden bir gelir elde edilmiyor

Son zamanlarda hasta ve hasta yakınlarının kan ihtiyacı konusunda para talep edildiği duyumları üzerine Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ yazılı basın açıklama yaptı.

2005'ten beri  bin 530  hastane ile kan temini konusunda protokol imzalandığı belirtilerek bu hastanelerin kan talepleri Türk Kızılay'ı tarafından temin edilerek direk hastanelere ulaştırıldığı, hasta ve hasta yakınlarının bu işlemlerle uğraşmak zorunda kalmadığı ifade edildiği belirtildi. Kanla ilgili Kızılay'ın yaptığı bütün çalışmaların Sağlık Bakanlığı'nın denetimi ve direktifleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Tezdiğ: "Kan ile ilgili ücretler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmekte ve Sağlık Uygulama Tebliği ile Resmi Gazetede yayınlanmaktadır. Bu ücretler kan alımı ve kullanıma hazır hale getirilmesi için kullanılan kit, testler ve diğer işlemler için kullanılan malzeme vb. giderler göz önüne alınarak belirlenmektedir. Kan ürünlerinin temini sonucu ücretler SGK tarafından karşılanmakta ve hastalara yansıtılmamaktadır." diye konuştu.

Kurumlarına bağlı kan bağışı merkezlerinde kanların direk hastanelere gönderilmekte olduğunu kaydeden Başkan Tezdiğ, SGK'nın belirlemiş olduğu ücretlerin ise SGK ve hastanelerden tahsil edildiğini yineledi.

"Kurumumuz tarafından alınan kanlar üzerinden bir gelir elde edilmemektedir" diyen Başkan Tezdiğ, ücretlerin kan alımı ve bu kanların kullanıma uygun hale getirilebilmesi için kullanıldığını, Kızılay'ın kan bağışı ile ilgili çalışmalarında parasal anlamda  maddi destek alınmadığını ileri sürdü.  (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.