banner2
Öne Çıkanlar teog news Strandberg futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig

KIT'lerin Kadroya Gecisiyle Ilgili Madde Resmi Gazete'de  Yayinlandi
KIT'lerin Kadroya Gecisiyle Ilgili Madde Resmi Gazete'de Yayinlandi.

2018 yılı içerisinde kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmişti. Ancak KİT’lerde çalışan taşeron işçiler kapsam dışında tutulmuştu. Bu uygulamanın tepki çekmesi üzerine KİT personellerine yönelik olarak da çalışma başlatıldı. Son olarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte de şartlar belli olmaya başladı.

Bu şartlardan ilki ise 4 Aralık 2017 tarihinden itibaren kesintisiz olarak çalışma şartıdır. Bu tarihten sonra işe başlayanlar ise kadroya alınmayacak. Şartlardan bir diğeri ise yapılacak olan sınavda başarılı olmaktır. Kamuda çalışan taşeron işçilere uygulanan sınav gibi KİT personellerine de sınav uygulanması düşünülmektedir. Tüm bu şartların haricinde ise KİT’lerin personel ihtiyacının da bulunması gereklidir. Aksi takdirde yeni alımlar yapılmayacağı gibi kadroya geçişler de söz konusu olmayacaktır.

KİT’lerde çalışan taşeron işçiler 1 yıl içerisinde yapılacak olan sınavlara girecekler. Dolayısıyla kadroya geçişlerin 2019 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini ifade edebiliriz. Sınavlarda başarılı olan adaylar güvenlik soruşturmalarında da herhangi bir sıkıntı yaşamamaları durumunda kadroya geçebileceklerdir.

Her bir KİT kendi kadro ilanını kendisi duyuracaktır. Taşeronlar bu sebeple kurumların resmi internet sayfalarının takip edilmesi oldukça önemlidir. İlgili duyurular yayınlandıktan sonra kişilerin belirtilen tarihler arasında başvurularını yapmaları ve ardından da sınava girmeleri gerekmektedir.

Kaynak: KTIB

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.