banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Kısaslı Aşıklar ve Semah Gösterisi


2. Kısaslı Aşıklar ve Semah gösterisine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, eşi Demet Okutan'ın yanı sıra, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Kısas Belediye Başkanı Ali Ersöz ve İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ile vatandaşlar katıldı.
Aşıkların saz dinletisiyle başlayan gecede semah gösterisi de yapıldı. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Şanlıurfa'ya geldiğimde güzel şeylerle karşılaşacağımı biliyordum. Hakikatten Şanlıurfa'nın Peygamberler Şehri; kutsal şehir, kadim şehir olduğunu biliyoruz ama bir maden bir cevher olduğunu burada öğrendim. Artık dünyada insanlar örselenmeye kültürlerinden bir şeyler kaybetmeye başladılar, tıpkı domatesin eski tadı olmadığı, tıpkı eski yerel tatları bulamadığımız gibi eğer biz toplum olarak ki bizim toplumumuz dünyaya çok şeyler vermiş bir toplum. Kültürümüzün, coğrafyamızın Dünyaya da aslında bu tadı verdiği gerçek dünyaya adalete katkıda bulunan kültürün evlatlarıysak kendi değerlerimize de sahip çıkmak zorundayız onları korumak zorundayız" dedi.

 
Düzenlenen programdan dolayı ŞURKAV yönetimine teşekkür eden Vali Nuri Okutan, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yetmez bundan daha iyisini yapmalıyız. O bakımdan gelin bunu daha öteye taşıyalım. Ben bir vatandaş olarak da hazırım Şanlıurfa Valisi olarak da buna hazırım. Buradan başkanımıza görev veriyorum arkadaşlarımızla bir araya gelin, ŞURKAV yönetimiyle bir araya gelin, kültür müdürlüğümüzle bir araya gelin, aklınızdan geçen hangi etkinlik varsa biz yanınızdayız, taşın altına elimizi koyacağız. Çünkü sadece burada değil, eğitim diyoruz, okuma diyoruz, defter kalem diyoruz aslında var olmak istenen nokta burası. Aslında doğruyu bulabilmek, erdemli insana ulaşabilmek, yanlışı doğruyu bilen muhabbeti adaleti, hakkı bilen ve bütün insanları kucaklayabilmek, insanı insan olduğu için sevebilmek öyleyse bu tür çalışmaları her zaman destekleyeceğimi buradan söylemek istiyorum emeği geçen arkadaşları buradan kutluyorum teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bu arada Vali Nuri Okutan konuşmasının ardından, gecede emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.