banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Kış lastiği takmayanlara yeni yılda 602 TL ceza geliyor

Bursa Valiliği yaptığı açıklamayla kış lastiği takmayan araçlara 31 Aralık'a kadar 571 lira, 1 Ocak'tan itibaren ise 602 lira ceza kesileceğini duyurdu.

Bursa Valiliği kış lastiği uygulamasıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Bursa İli ve bağlı ilçe merkezlerinde karayolunu kullanan kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki, kamyonet, minibüs ve “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller dahil olmak üzere ticari amaçla kullanılan otomobillerin tüm lastiklerinin her yıl 16 Aralık ile takip eden yılın 1 Mart tarihleri arasında kalan dönemde kış lastiği olmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Valilik açıklamasında, “Yapılan denetimlerde, kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında M+S işareti veya M+S işareti ile birlikte kar tanesi snowflake   işareti veya sadece kar tanesi (snowflake)  işareti olmadığı tespit edilen araç sürücülerine “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (655/KHK) İdari Para Cezası Karar Tutanağı” kullanılarak,  “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen miktarda 31 Aralık'a kadar 571 lira, 1 Ocak'tan itibaren ise 602 lira idari para cezası uygulanarak ve bu araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine izin verilecektir.”denildi.

Açıklamanın sonunda, sürücülerin önce kendi sonra diğer sürücü ve vatandaşlarının can ve mal güvenliğini göz önünde bulundurarak araçlarına kış lastiklerini taktırmaları ve 16 Aralık – 1 Mart tarihleri arasında yapılacak tüm trafik denetimlerinde kış lastiği kontrollerinin yapılacağı hususu vurgulandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.