banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Kırmızıbiber hasadı başladı

Şanlıurfa’da en çok tüketilen ürünler arsında yer alan kırmızıbiber hasadı başlarken çiftçiler, bu sene fiyatların iyi olmasından dolayı verdikleri emeğin karşılığını alacaklarını söylediler.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalardan toplanılan kırmızıbiberler, kamyonetlerle Şanlıurfa Hal’ine götürüp satılıyor. Çiftçiler uzun süren emeklerinin ardından, ürünlerinin satışını yapmaktan mutluluk duyuyor.

Kırmızıbiber yetiştiricisi Ali Özdemir, yaklaşık yedi ay boyunca ailece uzun ve zahmetli bir sürecin ardından toplamaya başladığı kırmızıbiberleri, satmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Öte yandan biber toplayıcıları ise günde on iki saat çalıştıklarını ama buna karşılık yevmiyelerin düşük olduğunu belirterek mağduriyetlerini dile getirdiler.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.