banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kırmızı ışık cezası ‘cep'ine gelecek

Elektronik altyapısını güçlendiren Maliye, vatandaşın işini kolaylaştıracak önemli bir adım daha atıyor. Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) yürüttüğü çalışma ile trafikte işlenen tüm suçlar anında bilinecek.

Örneğin kırmızı ışıkta geçen bir araç sahibinin cep telefonuna, Kırmızı ışıkta geçerek kural ihlali yaptınız. Hakkınızda 132 liralık ceza makbuzu düzenlenecek. mesajı gelecek. Sistemin yürürlüğe girmesi ile taşıt sahibi trafikte işlediği cezalara ilişkin anında bilgilendirilmiş olacak. Bu sayede hem vatandaşın trafik kurallarına daha çok dikkat etmesi hem de cezasını vakit geçirmeden ödemesi planlanıyor. Yılbaşından sonra yürürlüğe girmesi planlanan kısa mesaj uygulamasından faydalanmak isteyenlerin Gelir İdaresinin sistemine üye olması gerekiyor. Bunun için idarenin belirlediği cep telefonu numarasına mesaj atılması yeterli. Gelir İdaresine her yıl 7 milyona yakın trafik ceza tutanağı geliyor. 2006 yılı başından bu yana kesilen trafik cezalarının toplamı 3 milyar 79 milyon lirayı buldu.

Ercan Baysal / Zaman

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.