banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Kimyasal Katliamın sorumlusu öldürüldü

ÖSO'dan yapılan yazılı açıklamada, ÖSO askerlerinin, Suriye rejimine bağlı Cumhuriyet Muhafızları Komutanlığı'nda askeri kimyasallardan sorumlu müdür Tuğgeneral Aslan'ı öldürdüğü belirtildi.

Suriye rejimi tarafından geçen hafta kimyasal silahla düzenlenen saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda sivil hayatını kaybetmiş, uluslararası kamuoyunda büyük infiale yol açan saldırının ardından Suriye'ye yönelik askeri müdahale tartışmaları gündeme gelmişti.

Suriye rejiminde orduya bağlı seçkin bir güç durumundaki Cumhuriyet Muhafızları, son iki yılda çok sayıda bölgede muhaliflere karşı, bazısında kimyasal silahların da kullanıldığı birçok katliamı gerçekleştirmekle suçlanıyor.

Kaynak: Dünya bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.