banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Kimsesiz adamın sokaktaki yaşam mücadelesi

Adana’nın Ceyhan ilçesinde sokaklarda yaşam mücadelesi veren 52 yaşındaki Güven Tutuş’un hali görenlerin yüreğini burkuyor.

Kimsesiz ve evsiz olduğu için sokaklarda yatıp-kalktığını ifade eden Tutuş, sağlık sorunlarından dolayı çalışamadığını, karnını ise çevredeki hayırsever mahallelinin yardımları ile doyurduğunu belirtti.

Tutuş’un sokakta yaşadığını ve havaların soğuduğunu belirten mahalle sakinleri, “Yetkililere haber verdik, inşallah sokakta yaşam mücadelesi veren Güven Tutuş’u daha iyi bir yere yerleştirilmesi konusunda söz aldık.”diye konuştular.

Öte yandan; mahallelinin durumu bildirmesi üzerine Ceyhan Belediyesi, kimsesiz adama yardım için adım attı. Muradiye Mahallesi’nde Tutuş’un kaldığı sokağa giden belediye zabıtaları, kendisini alarak sağlık kontrollerini yaptırdıktan sonra yemek, banyo ve kıyafet gibi temel ihtiyaçlarını karşıladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Zabıta Müdürü İlhan Çelik, “Şimdilik misafirimiz olan Güven Tutuş’un barınma sorununu çözmek için ilgili mercilere resmi başvurularda bulunduk.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.