banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

PKK'nin okulları boykot etme çağrısına tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı, PKK ile birlikte PKK’nın okulları boykot çağrısına tepki göstermeyen sözde eğitim örgütlerini de kınadığını söyledi.

Hiç kimsenin hiçbir şekilde insanların eğitim hakkını engellemeye hakkı olmadığını belirten Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, PKK’nın anadilde eğitim için okulların boykot edilme çağrısına halkın karşılık vermediğini belirtti.

Son zamanlarda PKK’nın vahşice saldırılara girişmeye başlamasının eğitim-öğretimi olumsuz etkileyeceğini belirten Gök, bu çağrının bölge halkının eğitimden uzaklaştırmaya yönelik olduğuna dikkat çekti.

Devletin Bölge halkını koruması gerektiğini ifade eden Gök, “PKK’nın son dönemde vahşice saldırılara girişmeye başlaması tabi ki eğitim-öğretimi de olumsuz etkiliyordur. Özellikle bu cenahın eğitimi boykot çağrısında bulunması karşımızdaki örgütün nasıl bir örgüt olduğunu ortaya çıkarıyor. İnsanların eğitimini bile engelleyen bir örgüt ile karşı karşıyayız. Burada bölgedeki sivil toplum örgütlerinin öncelikle bunlara karşı sesini yükseltmesi gerekiyor. Bunların karşısında duran halkın mutlaka devlet tarafından korunması ve desteklenmesi gerekiyor.” dedi.

Eğitime engel olacak bir çağrı yapan PKK ve bileşenlerini kınayan Gök, PKK’nın okulları boykot çağrısına tepki göstermeyen sözde eğitim örgütlerini de kınadığını belirterek, “Devlet halkı ve bölgedeki aktörleri korumalıdır. Bu bağlamda Diyarbakır’ın Sur ilçesinde evinin önüne hendek kazılmasına izin vermeyen vatandaş gibi bu gücün karşısında duran bölge halkının desteklenmesi gerekiyor. Bunun için devletin tedbirler alması gerekiyor. Ben eğitime engel olacak bir çağrı yapmış olan örgütü kınıyorum. Buna karşı sessiz kalan sözde eğitim örgütlerini de kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

İnsanların eğitim hakkının engellenemeyeceğini belirten Gök, “Yeri geldiği zaman kızlar okula gitsin diyenler bu gün bırakın sadece kızları erkeklerin yani tüm öğrencilerin eğitimine engel olan bir örgüt ile karşı karşıyayız. Boykot çağrısının dikkate alınmaması yönünde halkın da sivil toplum örgütlerinin de bu yönde sesini yükseltmesi gerekiyor. Allah (c.c) bölge halkının yardımcısı olsun. Kimsenin çocuklarımızın eğitim hakkını engellemeye hakkı yoktur. Bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Silahla hiçbir sonuç elde dilmez.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.