banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

'Kimin elinde ne güç varsa milletin huzuru ve selameti için kullansın'

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, artan çatışmalarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Yaşanan çatışmalar ve son olarak Dağlıca ile Iğdır’daki saldırılara değinen Zahir Seven, “Bu saldırıların bir an önce bitmesini ve silahların susmasını istiyoruz. Aynı zamanda gerek Konya’da gerek Ankara’da ve gerekse ülkemizin değişik birçok ilinde tamamen akıldan, vicdandan ve dahi İslami anlamaktan yoksun cahil ve azgın kitlelerin oralara çalışmak için gitmiş olan işçilere veya oraya yerleşenlere veya otobüslerle seyahat eden Kürt vatandaşlarımıza yönelik saldırılarını da büyük bir esefle kınıyoruz.” dedi.

Seven, bölge illerinin birçok ilçesinde güvenlik gerekçeleriyle uygulanan sokağa çıkma yasaklarının, diyaliz hastaları gibi mağduriyet yaşayanların durumları düşünülerek, yasağın en kısa zamanda kaldırılıp hayatın normale dönmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamanın devamında Seven, şunları kaydetti: “Türk’üyle Kürt’üyle büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde Maide Suresi 2. Ayetinin iyice anlaşılması ve yaşatılmasını önemle vurguluyoruz. ‘İyilik ve takvada yardımlaşınız, ama günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayınız.’ yani kimin elinde ne güç varsa onu milletin huzuru ve selameti için kullansın. Tahrip kolaydır, marifet yapmaktır. Esas öldürmek değil, yaşatmak olmalıdır. Hedef çatışmak değil birlikte yaşamak olmalıdır. Özetle halk savaş, korku, baskı istemiyor, barış istiyor.” 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.