banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

'Kim Korkar ki Matematik'ten yarışması başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Anadolu Lisesi işbirliği ile hayata geçirilen “Hayat Matematik Projesi” kapsamındaki, matematik yarışmasının tanıtım semineri yapıldı.

Toplantı hakkında genel bilgi veren Batman Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Konak, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri Matematik Olimpiyatına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm ortaokulların davet edildiğini ve bu çalışmanın temel amacının öğrencilere matematiği sevdirmek olduğunu söyledi.

Batman Anadolu Lisesi konferans salonunda, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Naci Şemdinoğlu başkanlığında verilen seminere, Şube Müdürleri Abdurrahman Kardaş, M.Hadi Torpa, Proje Koordinatörü Metin Örge, Okul Müdürleri ve Ortaokulların Matematik Zümre Başkanları katıldı.

Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş projenin uygulama safhaları ve nasıl uygulanacağı konularında bilgi verdi. Verilen bilginin ardından, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Naci Şemdinoğlu bir konuşma yaptı.

Projeler öğrencilerin ufkunu geliştirmeli diyen, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Naci Şemdinoğlu; “Matematik dersi zor olmaktan çıkarılmalı ve matematiği hayatın her safhasında özümseyerek hayata bakışımızı değiştirmeli. Matematik, insan yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında, yönlendirilmesinde, insana sistemli ve mantıklı bir düşünce alışkanlığının kazandırılmasında amaç ve insanın tüm etkinliklerinde kullanılan bir araçtır. Öğrencilerin matematik dersinde başarılı ya da başarısız olmalarında, matematiği sevmelerinde tutumların rolü büyüktür. Bu çerçevede öğrencilerimizin, matematik öğrenimine en üst düzeyde katkı sağlamak amacı ile Müdürlüğümüz ve Batman Anadolu Lisesi Matematik Zümresi işbirliği ile ‘Hayat Matematik Projesi’ hayata geçirilmiştir.” dedi.

Konuşmanın ardından, Proje Koordinatörü Batman Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Metin Örge, projenin amaçları ve yarışmanın nasıl yapılacağı ile ilgili bir sunum yaptı.

‘Hayat Matematik’ yarışması Batman Anadolu Lisesinde Nisan ayında yapılacak. Yarışmada birinci olan okul takımına 3 adet tam altın, ikinci olan okul takımına 3 adet yarım altın ve üçüncü olan okul takımına 3 adet çeyrek altın ödül olarak verilecek. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.