banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Kilis'te bir doktorun darp edildiği iddiası

Kilis’te özel bir hastanenin acil bölümünde görev yapan Dr. Aydın Emek Kaya’nın, annesini hastaneye getiren B.C. tarafından darp edildiği iddia edildi. Darp sırasında sol kolunda hasar meydana gelen Dr. Kaya’nın kolu ateleye alındı.

Meslektaşlarının darp edilmesi nedeniyle bir basın açıklaması yapan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, “Gün geçmiyor ki sağlık çalışanları şiddetle karşılaşmamış, ya da saldırıya uğramamış olsun.” diyerek meslektaşlarının darp edilmesine tepki gösterdi.                                                   

Kilis’te özel bir tıp merkezinde çalışan hekim arkadaşlarının görevi sırasında bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradığını belirten Ağca, “Maalesef hekim arkadaşımız hayati tehlikeden kıl payı kurtulmuştur. Halen kolu atele alınmış ve iş göremez durumdadır.  Yüzünde ve gözündeki morluklardan, nasıl bir düşünce ile darp edildiği üzüntü vericidir. Darp eden kişi hakkında her türlü adli ve idari işlem başlatılmıştır. Sağlık sistemini bu hale getirenler, bir kez daha en azından vicdanlarına hesap vermelidirler.”ifadelerini kullandı.

Başka hiç bir meslek grubuna bu derecede yoğun bir saldırı görmediklerini belirten Ağca, “Başka hiçbir meslek grubundan bu kadar sık kınama ve basın açıklaması duymak, herhalde mümkün değildir. Biz öncelikli görevi, hastalıkları önlemeye ve bilimsel gerekleri yerine getirip hastalıkları iyileştirmeye çalışarak, insan yaşamını ve sağlığını korumak olan sağlık çalışanları olarak, büyük özveriyle hizmet verdiğimiz toplumdaki şiddet halini anlamakta güçlük çekiyoruz. Unutulmamalıdır ki hastalar makine, sağlıkçılar robot değildir.”şeklinde konuştu.

 Artık hedef olmak istemediklerini belirten Ağca, “Hastalarımız bizim için son derece değerlidir.  Gece gündüz demeden kutsal bir görev yapsak da nihayetinde biz de insanız, bizlerin de duyguları var. Gün geçmiyor ki sağlık çalışanları şiddetle karşılaşmamış ya da saldırıya uğramamış olsun. Bu araştırılması gereken çok yönlü ve çok önemli bir toplumsal sorun olarak karşımızdadır.”dedi.

Sağlıktaki şiddetin istatistiksel verilerle desteklenerek tüm yönleriyle sorgulanması gerektiğini ifade eden Ağca, “Caydırıcı ve önleyici yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Güvenlik önlemleri artırılmalı, yeterli idari ve fiziki tedbirler alınmalıdır. Tüm sağlık kuruluşlarında çalışanlara hukuksal destek eksiksiz sağlanmalıdır. Medyanın şiddet konusunda duyarlılığı artırılmalıdır. Hekimleri, sağlık çalışanlarını rencide eden üslup ve söylemlerden kaçınılmalıdır. Sağlık Bakanlığının da üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir.”diye konuştu.

‘Sonuç olarak sağlık çalışanlarının şiddete karşı büyük risk altında olduğu apaçık ortadadır’ diyen Ağca, “Hekimler can güvenlikleri açısından kurumların yeterince önlem almadıklarını düşünmektedirler. Günümüzde sözlü saldırılar sıradanlaşmış, tüm hekimler, bu konuda iyi kötü deneyim sahibi olmuşlardır. Hekimler şiddetin tam ortasında hizmet vermeye çalışan bir meslek grubu haline gelmiştir. Toplumun çok farklı sosyoekonomik ve kültürel katmanlarının buluşma noktası olan, hastaneler, tıp merkezleri ve sağlık merkezleri kısacası bütün sağlık kurumları güvenli bir çalışma ortamı olmaktan giderek uzaklaşmaktadır.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.