banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Kilisedeki şok isim

Tugay Komutanlığı yaptığı dönemde başörtülü anneleri çocuklarının yemin törenine almayan ve onları tel örgüler arkasına attıran Tuğgeneral Naim Babüroğlunun isminin, kilise cemaatinin sitesinde yer aldığı iddia edildi.

MURAT ALANIN HABERİ...

Dünya Kiliseler Birliğine bağlı Boyd&boyd Ministries isimli ABD merkezli Hıristiyan cemaatin internet sitesinde ilginç bir isim dikkat çekti.

www.boydboydministries.com internet sitesinde “Player List” (Dua listesi) başlığı ile yayınlanan bir listede Naim Barburoğlu isminin yer aldığı görüldü.

Bu isim Manisada Tugay Komutanlığı yaparken başörtülü anneleri çocuklarının yemin törenine almayan ve örtülü anneleri çocuklarının yemin törenini tel örgü arkasından izlemeye mahkum eden Tuğgeneral Naim Babüroğlunu çağrıştırdı.

Yapılan araştırmada şu an Ege Ordu Komutanlığı Hareket Kurmay Başkanlığı yapan Naim Babüroğlunun soyadını daha önce mahkeme kararıyla değiştirdiği belirlendi.

Tuğeneral Babüroğlunun garip bir şekilde Van 1. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak, “Barburoğlu” olan soyadını “Babüroğlu” olarak değiştirdiği tespit edildi. Babüroğlunun Vanda 6. Hudut Alay Komutanı olarak görev yaptığı biliniyor. Sosyal paylaşım sitesi facebookta araştırma yapıldığında Naim Babüroğlunun Antakyada çok sayıda Barbüroğlu soyisimli akrabası bulunduğu görülüyor. Fakat Tuğgeneralin soyadı akrabalarının aksine Babüroğlu...

/

SİTEYE ESRARENGİZ SALDIRI
Söz konusu internet sitesinde Naim Barburoğlu ismi yer aldığına yönelik bilginin Yeni Akite ulaşması ardından site ilginç bir şekilde mahkeme kararı olmaksızın ileri teknoloji kullanılarak erişime engellendi. Sitenin yoğun DoS saldırıları ile girilemez hale geltirildiği belirtiliyor.

Yeni Akitin sitedeki listede adının yer alması ile ilgili kendisine ulaşmak istediği Babüroğlu ise görüşme talebimizi reddetti. Komutanın emir subayı Tolga, Babüroğlunun gazetemiz ile görüşmek istemediğini bildirdi. Bu sebeple Babüroğluna yöneltmek istediğimiz çok sayıda soru havada kaldı.

BABÜROĞLU TANIDIK BİR İSİM
Naim Babüroğlu, 2008 yılında yemin törenine gelen bazı asker yakınlarını başörtülüler diye kışlaya sokmamıştı. Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayında düzenlenen yemin töreni için kışlaya gelen bazı asker yakınları, başörtülü oldukları gerekçesiyle nizamiyeden içeri sokulmamıştı. İçeri sokulmayan asker yakınları, İzmir Caddesi üzerindeki tel örgü arkasından yemin törenini izlemek zorunda kalmıştı. Filistinde İsrailin 40 yaşından genç olanları Kudüse sokmadığı gibi, Paşa da 40 yaş altındaki başörtülüleri yemin töreni alanına sokmamıştı.

Babüroğlu, sadece başörtülü asker annelerini yemin törenine sokmaması ile gündeme gelmedi. Babüroğlu, 2008 yılında dönemin Manisa Belediye Başkanı Bülent Kırın eşi Av. Selma Kırın eşinin başörtüsünü bahane ederek Valiliğin düzenlediği 29 Ekim resepsiyonunu terk etmişti. 

***

CEMAATİN TÜRKİYE BAĞLANTILARI ÇOK İLGİNÇ
Body&Body Ministers isimli Hıristiyan Cemaatin bağlı olduğu Dünya Kiliseler Birliğinin Türkiye bağlantıları da oldukça dikkat çekici. Bu bağlantılar arasında en öne çıkanı, 1920 yılında İsviçrede kurulan Dünya Kiliseler Birliğinin kurulmasının İstanbul Rum Patriği tarafından teklif edilmesi. 2. Dünya Savaşından sonra 1948 yılında 147 ülkeden kiliselerin katılımıyla yenilenen Dünya Kiliseler Birliği ayrıca Türkan Saylanın kurduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğini de desteklemişti. Başkanı olduğu ÇYDDde aramalar yapılan Türkan Saylan, Dünya Kiliseler Birliğinden yardım aldıklarına dair belge düzenleyen MİTe ateş püskürmüş ancak daha sonra gerçeği şu cümlelerle itiraf etmişti; “Tüm hukuki mücadelemiz sürecek. Sağ basın üzerimize yıllardır leke atmaya çalışıyor. Aslı astarı yok. Dünya Kiliseler Birliği verdiyse de cüzi bir şey vermiştir.”

YENİ AKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.