banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

3 gündür roketlerin düştüğü Kilis için Genelkurmay ve MİT harekete geçti

Kilis’e sabah saatlerinde Suriye tarafından atılan 3 Katyuşa roketatar mermisi düştü. Mermilerden birinin patlamadığı belirtildi.


Kilis'e Suriye tarafından atıldığı belirtilen 3 Katyuşa roketatar mermisi Öncüpınar yolu yakınlarındaki boş bir tarlaya düştü. Olayda ölen ve yaralanın olmadığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, sabah 09.10 sıralarında Suriye tarafından atıldığı belirtilen 3 Katyuşa roketatar mermisi Bölük Mahallesi Öncüpınar yolu yakınlarındaki bir tarlaya düştü. Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve kurtarma ekipleri sevk edilirken, patlama kentte büyük bir paniğe yol açtı.

Olayda yaralanan ve hayatını kaybeden olmazken, patlamanın ardından polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Atılan roketlerden birinin patlamadığı öğrenildi.

Kilis’e bugün düşen roket mermileri ile birlikte son 3 gün içerisinde şu ana kadar Suriye tarafından 8 roket mermisi düşerken, dün ve önceki günkü patlamalar sonucu 20 kişi yaralanmıştı.

Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam eden yaralılardan dün Suriye tarafından atılan 2 roket mermisinin Kilis'e düşmesi sonucu yaralan 8 kişiden 2’si tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden her iki yaralının da Belediye işçisi 42 yaşındaki Mehmet Emin Onarıcı ile 48 yaşındaki Mehmet Hanifi Sağlam olduğu öğrenildi.

Ayrıca, Suriye’de IŞİD ile muhalifler arasında yaşanan çatışma bölgesinden gelen bir merminin Kilis sınırında görev yapan bir askere isabet etmesi sonucu yaralanan görevli askerin ise Kilis Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı Kilis'te

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da Kilis'e geldiği belirtildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da Kilis'e geleceği öğrenildi.

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.