banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Kıbrıs'ta ezan yasaklandı!

Lefke’de Avukat Feza Güzeloğlu’nun hoparlörden sabah ezanın okunmasının yasaklanması için mahkemeye yaptığı başvuru kabul edildi.

Avukat Güzeloğlu’nun başvurusun kabul eden mahkeme Lefke’de bulunan Şeyh Nazım (Orta Camii), Pir Paşa Camii ve Aşağı Camii'de ezan okunmasını yasakladı.

Skandal karara neden olan Avukat Feza Güzeloğlu, mahkemeye açtığı davada gerekçe olarak ses yükseltici cihazlarla ezan okunmasının rahatsızlık verdiğini savundu.

Lefke’de sabah ezanının davanın sonuçlanacağı güne kadar okunmayacağı belirtildi.

KKTC Din İşleri Başkanı: “Ezan’ın susturulması asla söz konusu değildir”

Öte yandan KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay yaptığı açıklama ile “KKTC'de ezan sesi sustu” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Atalay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “KKTC’de din ile ilgili bütün uygulamalar, KKTC Din İşleri Başkanlığı Yasası çerçevesinden Din İşleri Başkanının yetki ve sorumluluğundadır. Vakıflar İdaresi veya başka bir kurumun dini konularda herhangi bir yetki ve sorumluluğu yoktur. Dolayısıyla böyle bir davada muhatap Din İşleri Başkanlığı olmalıdır.

Kamuoyunda kullanılan dilin ve yaklaşımların sağduyulu, vicdanları yaralamayacak nitelikte olması konusunda hepimizin hassas davranması en önemli arzumuzdur.

KKTC’de Ezan’ın susturulması asla söz konusu değildir ve olamaz. Camilerimizden ezanlarımız aynı şekilde okunmaya devam edecektir.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.