banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Kâhta Merkez camiinde coşkulu bayramlaşma

Kahta Çağrı Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(Çağrı Der) tarafından Merkez Celaleddin Camii bahçesinde toplu bayramlaşma programı düzenlendi.

İkindi namazını kılan Müslümanlar cami bahçesine geçerek burada toplu bir şekilde bayramlaştı.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Kâhta Çağrı Der Başkanı Mehmet Aydın, “Biz burada belki rahatlık içinde bayramımızı geçiriyoruz. Ama İslam coğrafyasında öyle ülkeler var ki kan ve gözyaşları ile bayramlarını geçiriyorlar. Oradaki zalimler Müslümanlar arasında böyle mübarek günleri yaşatmamak için bütün imkânlarını seferber ediyorlar.” dedi.

Tekbir ve salavatlar eşliğinde bir birleriyle kucaklaşarak coşku içinde bayramlaşan katılımcılar duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına(İLKHA) anlattı.

Bu tür bayramlaşma programların her yerde olması gerektiğini söyleyen Mehmet Altun, “Şimdiki bayramlarda apartmanlardan dahi çıkmıyor, ziyaretleşmelerde bulunmuyor, halkın içerisine karışmıyorlar. İşte bu tür programlar gençleri sosyalleştirip halkın arasına karışmasını ve kardeşlik duygusunun pekişmesini sağlıyor.” İfadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinliğin birlik beraberlik ve kardeşlik adına çok güzel bir program olduğunu ifade eden Mesut Tankara, “Burada Allah rızası için toplanıp tanıdığımız, tanımadığımız kardeşlerimize kucaklaşıyoruz. Bu şekilde kardeşlik duygularımız, birlik ve beraberliğimiz pekişiyor.” şeklinde konuştu.

Duygularını anlatan Recep Yılancı ise, bayramların bayram olmaktan çıktığı bu zamanda bu şekilde düzenlenen bir toplu bayramlaşmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.  (Mehmet Eren/Aydın Evren - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.