banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

KESK, Uludere Olayları Kınandı (VİDEO)
Karadağ şunları kaydetti; ‘’ Bilindiği gibi 28 aralık 2011 günü saat 21:30 sularında Şırnak’ın Uludere ilçesinde eşine az rastlanır bir katliam yaşandı. Yaşanan bu katliam maalesef yine eşine ancak  dikta rejimlerinde rastlanabilecek bir şekilde basın tarafından yaklaşık 18 saat kamuoyundan gizlendi. Adeta üstü örtülmeye çabalandı. Silahsız ve sivil Otuz beş insanın göz göre göre savaş uçağı bombalarıyla katledilmiş olması, kuşkusuz aylardan beridir siyasi iradenin uygulanmakta ısrar ettiği baskı ve sindirme politikalarının bir sonucu olarak cereyan etmiştir. Biz sivil toplum örgütleri olarak her defasında bu ölüm tehlikeye dikkat çekmeye gayret ettik. Varacağımız noktanın belki de geri dönüşü olmayan bir yola gireceği uyarısında bulunduk. Savaşın, askeri ve polisiye tedbirlerin ülkeyi kaosa sürükleyeceğin, söyledik. Ne yazık ki siyasi irade bütün bu uyarıları ciddiye almadığı gibi, gerçekleri dile getiren aydınları, STK temsilcilerini, gazetecileri, hukukçuları, akademisyenleri, sendikaları ve Öğrencileri ceza hukuku uygulamalarıyla derdest edip  haksızca zindanlara sürdü.

Bu gün Şırnak Uludere ilçesi Roboski ( Orta su)  Köyünde gerçekleşen katliamla ilgili Şanlıurfa Demokrasi platformu olarak yapılmak istenen Basın açıklaması Faşist AKP zihniyetinin temsilcisi olan Valilik ve onun Sopalığını kendine vazife edinen Mehmet OR, alanda bulunanlara kadın, emekçi, yaşlı demeden acımasızca saldırtmış ve kitleyi provoke etmiştir. Tüm çabalarımız ve emniyet güçleri ile yaptığımız görüşmelere rağmen emniyet güçleri halka saldırmakta ısrarcı olmuştur. Uzun süredir İlimizde gerçekleştirdiğimiz demokratik eylem ve etkinliklerde bizzat Emniyet Müdür yardımcısı Mehmet OR’un tavır ve hakaretleri nedeniyle hem Emniyet güçleri hem de Demokratik Kitle Örgütleri tahrik ve taciz edilmekte. Bu kişinin görevini kötüye kullandığı görülmektedir. Bununla ilgili olarak hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz’’ dedi.

Karadağ; ‘’ AKP zihniyetinin anlayışı olarak; Şırnak, Uludere ilçesinde yaşanan katliama, ülke genelinde insanların bir insan olarak, bir vatandaş olarak duydukları acılarını ifade etmeleri engellemek AKP’nin politikası haline gelmiştir.


Bu politikalar çerçevesinde; yaşanan insanlık acılarına ve katliamlara tepki  göstermek ülke genelinde bir suç haline gelmiştir. Ve bu suçun bedeli de alanda bulunan kişilere, jop, dayak, ve hakaret olarak anında ödetilmektedir. İşi hukuksal boyuta taşımak amacıyla da gözaltlılarını yapmaktadırlar.


Bugünkü yapmak istediğimiz basın açıklamasının sonucunda; Alanda toplanan kişiler Emniyet Güçleri tarafından ablukaya alındı. Hiçbir sebep yokken gözaltına alınan arkadaşlar serbest bırakılınca dağılınacağı  belirtilmesine ve bu konuda Kitle temsilcileri ile emniyet arasında mutabakata varılmasına rağmen hiçbir uyarı yapılmaksızın kitleye saldırılmıştır. Bir çok insan yaralanmış, anneler yanındaki küçük çocuklarıyla birlikte gözaltına alınmışlardır.


Karadağ son olarak şunları kaydetti; ‘’ Tek çabamız daha fazla insan ölümlerinin ve acılarının yaşanmamasıdır. Kim bundan neden rahatsız oluyor ki? dedi. 
GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.