banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

KESK Topçu Meydanında gözaltıları protesto etti
Baskı, gözaltı, tutuklamaları ve sürgünleri protesto etmek için KESK  Urfa’da miting yaptı. “KESK’e dokunma” adıyla yapılan mitinge katılan emekçiler, baskılar karşısında mücadelelerinin süreceği mesajını verdi. Baskı, gözaltı, tutuklamaları ve sürgünleri protesto etmek için KESK, Urfa Topçu Meydanı’nda “KESK’e dokunma” mitingi yaptı. Mitinge 5 bin kişinin katılımı oldu.

Diyarbakır, Antep, Adıyaman, Mardin, Siirt, Şırnak, Maraş, Mersin, Adana ve Batman’dan gelen KESK üyeleri ve sendika yöneticileri ile Urfa il ve ilçelerinden gelen BDP’liler, Urfa Halepli Bahçe Meydanı’nda bir araya geldi.

ALANA YÜRÜNDÜ

Buradan, binlerce kişi “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı ile Topçular Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. “KESK’li tutsaklar onurumuzdur”, “İmamın ordusu Kürdistan’dan defol”, “Tutuklu emekçilere siyasetçilere, seçilmişlere özgürlük”, “İrademe dokunma tecrit hemen kaldırılsın” ve üstünde tutuklu bulunan KESK’lilerin kelepçeli resimlerinin olduğu, “AKP faşizmine karşı direneceğiz” pankartları taşındı. “Direne direne kazanacağız”, “KESK’e uzanan eller kırılsın”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları ile yüründü. Çok sayıda çevik kuvvet ve sivil polisin, akrep tipi zırhlı araçlarla takip ettiği kitlenin yürüyüşü esnasında aracında kitleyi desteklemek için korna çalan bir kişi gözaltına alınmak istendi. Kitlenin buna tepki göstermesi sonucu gözaltına alınmaya çalışılan kişi serbest bırakıldı. Çok sayıda çevik kuvvetin bulunduğu arama noktasına gelen kitle, burada üst aramasından geçtikten sonra alana girdi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, Eğitim Sen, SES genel başkanları, BDP Urfa il eş başkanları ile çok sayıda sendika ve parti yöneticisinin de katıldığı miting, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 33 KESK’li tutuklunun isimlerinin ve hangi cezaevinde bulunduğunun yazılı olduğu pankart asılan platformda, ayrıca üstünde kelepçeli ellerin olduğu “Sürgünler gözaltılar tutuklamalara son verilsin” pankartı asıldı. Miting SES Urfa Şube Başkanı İsmet Karadağ'ın açılış konuşmasının ardından KESK Genel Başkanı Lami Özgen konuştu.

Yeni bir zulüm döneminden geçildiğini, okyanus ötesinden ölüm emirlerinin yağdırıldığını belirten Özgen, baskı, sürgün, gözaltı ve tutuklamaların rutinleştirildiğini belirterek, yaşanan süreci faşizm olarak tanımladı.

‘AKP FAŞİZMİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ’

“Sözün bittiği yerde” olduklarına dikkat çeken Özgen, “Yaşananlar vicdanların ve adaletin köreldiğinin, akıl tutulması yaşandığının göstergesidir. Oluk oluk kan akıyor. Gökyüzünde ölüm makineleri eksik olmuyor. Belediye başkanlarının kapıları kırılıyor, yaka paça gözaltına alınıyor. Milletvekilleri hakkında yüzlerce yıllık hapis istemi ile dava üstüne dava açılıyor. Bunca şey yaşanırken, barış çağrısı için Meclis toplanmıyor, ama tezkere için sınır ötesi için savaşa daha fazla kaynak aktarılması için toplanıyor” şeklinde konuştu. Son olarak 33 KESK’li yönetici ve üyelerinin tutuklu olduğunu hatırlatan Özgen, yaşanan tutuklamalara gerekçe olarak sendikal çalışmaların gösterildiğini belirterek, “Urfa ve Mezopotamya toprakları Nemrutlara teslim olmadı, olmayacak. Gerektiğinde balyoz, gerektiğinde grev dalgası olup, zulmün kalelerini bir bir yıkacağız. Ne darbelere ne statükoya ne de AKP faşizmine teslim olmadık olmayacağız” dedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ve SES Genel Başkanı Çetin Erdolu da konuşma yaptı. Urfa BDP Milletvekili İbrahim Binici, Başbakan Erdoğan’ın “faşist gömleği” giydiğini belirtti. Binici, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti. Binici, AKP hükümetinin ulusal taleplerini dile getiren Kürtlere, toplusözleşme hakkını savunan memura, kısacası sisteme karşı direnen herkese saldırdığını belirtti. Özelikle son 6 ayda yapılan operasyonların tam bir tutuklama terörüne dönüştüğünün altını çizen Binici, mücadelelerinin süreceğini ifade etti. Konuşmalarının ardından miting çekilen halaylar ile son buldu.
GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.