banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

KESK Ş.Urfa'da gözaltıları kınadı

KESK Genel Başkanı Lami Özgen’ ün de aralarında bulunduğu birçok sendika dün yapılan ve 31 kişinin gözaltına alındığı operasyonu kınadı.

 

Sivil toplum kuruluşları Dün yapılan operasyonlar sonrasında aralarında sivil toplum kuruluşu, BDP yöneticileri ve eğitimcilerinde aralarında bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınmasını kınadı.

 

Aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen, YAPI YOL SEN genel başkanı haydar Arslan, Eğitim sen Genel Sekreteri Mehmet Bazgeyik, SES Genel Örgütleme Sekreteri Hasan Kaldı’ nın da bulunduğu grup İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim-Sen) Şanlıurfa Şubelerine düzenlenen eşzamanlı polis operasyonda, içerisinde Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) üyelerinin ve yöneticilerinin de olduğu 31 kişinin gözaltına alınmasının ardından Şanlıurfa’ya gelen KESK Genel Başkanı Lami Özgen birçok il ve ilçe sendika başkanı ile beraber protestolu yürüyüşe katıldı.

 

 Yürüyüş 11 Nisan Stadı karşısında bulunan Eğitim-Sen Şubesi önünden başladı. Yol boyunca, " Direne direne kazanacağız" ve " Susma sustukça sıra gelecek" gibi sloganlar atan yaklaşık 50 kişilik grup Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Çevik kuvvet ekipleri ve polis yürüyüş boyunca yoğun güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet araçları, yol boyunca hazır bekletildi. Yürüyüş sırasında herhangi bir olay yaşanmadı. 

 

Burada bir açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen; " Dün itibari ile burada arkadaşlarımıza yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Aslında Türkiye’nin dört bir tarafından uzun bir süredir toplumu tahakküm altına almak isteyen AKP Hükümeti, bu operasyonu toplumun değişik kesimlerine yönelik sürdürmektedir.” dedi

GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.