banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Erzurum Atatürk Üniversitesi Hür Nida Gençlik Kulübü tarafından Nene Hatun Kültür ve Kongre Merkezinde "Şehit Yasin Börü ve Kerbela" adlı program düzenlendi. Program Yasin Börü ve Kerbela hadisesi hakkındaki sinevizyon gösterimi ile başladı.

Daha sonra Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin bir konuşma yaptı. Said Şahin konuşmasında, Kerbela'da yaşanan hadise ile günümüzü kıyaslayarak, günümüz İslam dünyasında Kerbela'da yaşananların karşılığının olduğunu söyledi.

Yezid'in saltanat için her şeyi yaptığını kaydeden Said Şahin, günümüz İslam dünyasında da mevki makam için inancı, kişiliği ve kimliğinden vazgeçen insanların olduğunu kaydetti.

Kerbela’nın Müslümanlar için bir facia olduğunu ifade eden Şahin “Kerbela; ashap çocuklarının, peygamber çocuklarını katlettiği bir hadisedir. Kerbela bir başkaldırıdır, bir boyun eğmeyişin hadisesidir. Kerbela hadisesinde ilginç yanlar var. Kerbela'daki karakterler, günümüzdeki İslam toplumu içerisinde karşılığını bulan karakterlerdir. Kerbela'da hepimizin bir karşılığı vardır. Şu anda İslam dünyasında yaşayan Müslümanların veya insanlık aleminde yaşayanların Kerbela'da karakter olarak hepimizin bir karşılığı vardır. Kerbela'nın en büyük karakterlerinden birisi Yezid'dir. Saltanatı için ahretini berbat eden, Peygamber çocuklarını öldüren Yezid'in saltanatı 3 yıl sürmüş sadece. Bugünün Yezidlerinin geçmişin Yezidlerinden ibret almaları lazım. İslam coğrafyası içerisinde çokça Yezidler var. İslam toplumlarına hükmediyorlar ama dini kendilerine alet ediyorlar. İslam toplumlarına hükmediyorlar ama haramın her türlüsünü işliyorlar. Tarihin çöplüğünde çok zalim Yezidler, hükümdarlar var. Ve hak ile savaşlarında hep kaybetmişlerdir, kaybetmeye de mahkûmdurlar." şeklinde konuştu.

"Kerbela da şehitler ve şahitler vardı"

Hz. Hüseyin kıyamının İslam için çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, Kerbela’da şehitler ve şahitler olduğunu belirtti.

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aynı zamanda Kerbela'da kahramanlar da var, Hz. Hüseyin gibi. Kişiliğini, karakterini, inancını mevki makama satmayan bir Hüseyin. Ve beraberinde Hz. Zeynepler vardır. Hz. Hüseyin’in kıyam etmesi gerekiyordu. Eğer kıyam etmeseydi, kendinden sonraki alimlere kötü örnek olacaktı. Hz. Hüseyin'e, Küfelilerin ihanet edeceğini düşünen yakınları Hz. Hüseyin'in gitmesine engel olmak istiyorlar. Engel olamayacaklarını görünce kadın ve çocukları kendi yanında götürmesine mani olmak istiyorlar. Hz. Hüseyin ise kendilerine 'Şehitler ve şahitler beraber olmalıdır. Yani şehit olacağız onlar da şahit olacaklar ki davamızı sürdürsünler' diyor.  Zaten Müslüman için 2 seçenek vardır; ya şehit olacak ya da şahit olacak."

"Şehit Yasin ve arkadaşları hem şahit hem şehit oldular"

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının hem şahit olduğu ve hem de şehit olduklarını belirten Said Şahin, geçen yıl Ekim ayında gerçekleşen vahşetin hikayesinin 30-40 yıla dayandığını söyledi.

Geçen yıl 6-7 Ekim tarihinde gerçekleşen katliamın, hak ve batılı ayıran bir Furkan olduğunu ifade eden Şahin, "İşte yıldönümünde andığımız Şehit Yasin Börü ve arkadaşları, bir taraftan şahitlik ettiler bir taraftan da şehit oldular. Onlar şehit oldu bize de şahitlik düştü. 6-7 Ekim olaylarının 2 yönü vardır. Tıpkı Kerbela olayı gibi. Biri dinidir diğer biri ise siyasidir. Ashab-ı Uhdud’daki genç gibi Yasin ve arkadaşları kendi canlarını vererek hakkın ortaya çıkmasına vesile olmuşlar. Yasin Börü ve arkadaşlarını, İslam tarihinde gerçekleşen birçok hatırayı kendi hayatları ve hadiselerinde birleştirmişler. Ve Yasin'in hikayesi camia olarak 30 yıllık yaşadığımız bir hikayemizdir. Bu toprakların 30-40 yıllık bir hikayesidir. Yasin ve arkadaşlarının şahsında yaşanan katliamla bütün Türkiye bir vahşete uyandı. Gözü dönmüş, insanlıktan çıkmış bir kitlenin gencecik masum çocukları nasıl katlettiğini, katlederken de nasıl canavarlaştığını bütün Türkiye gördü. " ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin programın sonunda gençlerle fotoğraf çektirdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.