banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Aşura Hz Adem’den Hz Muhammed (sav)’e ve kıyamete kadar davam edecek bir mübarek gün olduğunu ifade eden, Cami-Der üyesi Mehmet Acet, Kerbela zulme karşı en büyük başkaldırı olduğunu belirtti.

Aşura gününde birçok olay yaşandığını dile getiren Acet, “Aşura ve Muharrem denildiği zaman ilk akla gelen Kerbela’dır. Muharrem ayında çok sayıda mucizevi olaylar yaşanmıştır. Hz. Âdem’in tövbesinin kabul edilişi, Hz. Nuh’un gemisinin tufandan kurtulup Cudi Dağına yerleşmesi, Hz. Musa’nın Firavun'un zulmünden kurtulması ve buna benzer birçok olay bu ayın içinde gerçekleşmiştir.” dedi.

Kerbela’nın en büyük başkaldırı ve en büyük kıyam olduğunu vurgulayan Acet, şunları söyledi: “Hz Muhammed’in torunu Hz Hüseyin o saltanata karşı başkaldırmamış olsaydı, o zulüm kıyamete kadar devam ederdi ve gerçek İslam anlaşılmazdı. İyi bilinmelidir ki, Hz. Hüseyin’in Kûfe’ye yürüyüşü hakkı haykırmak, baskıya ve zulme direnmek,  hak ve adaletin tesis edilmesi içindi. Hz. Hüseyin zulme ve zalime haksızlığa ve adaletsizliğe karşı çıkmış ve şahadetiyle zalimlere üstün gelmiştir. Kerbelâ hadisesinde Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının uğruna can verdikleri yol, Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’in yoludur. Kerbelâ’yı anlamak, Kerbelâ’yı yaşamak, hakka, hakikate, hürriyete ve adalete sevdalı olmak demektir. Haksızlık karşısında direnmenin adıdır Kerbelâ.”

Hz Hüseyin’in kanının Yezid’in kılıcına galip geldiğini belirten Acet, “72 aile ferdiyle beraber Kerbela yolunu tutan Hz Hüseyin yolda bir şairle karşılaşıyor. Şaire Kufe’nin durumunu soruyor, şair, ‘Ey Hüseyin vallahi kalpleri seninle ama kılıçları Yezit’ledir.’ diyor. Bu gün de görüyoruz ki bazı insanların kalpleri Müslümanlarla beraber fakat kılıçları Yezitlerle beraberdir.

Allah’u Teala cümlemizi Hz Hüseyin gibi bir şuura ve bir kıyam ruhuna erdirip, Müslümanların arsındaki ihtilafları kaldırıp ve zalimlerin şerrinden muhafaza etsin.” ifadelerini kullandı.  (Sabri Acet - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.