banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Muharrem ayı dolayısıyla  İlke Haber ajansına konuşan Abdülaziz Kutluay Hoca, Kerbela faciası ve Hz.Hüseyin’in şehadeti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kutluay Hoca, Kerbela vakasını anlatırken Kufe halkının Hz. Hüseyin’e karşı yaptıkları ihanete dikkat çekerek, “Kerbela olayına insani ve İslami duruşumuza  bakıp ders çıkarmalıyız. Muharrem’in 10.cu günü deyince, hepimizin aklına gelen o hazin Kerbela faciası, şüphesiz ümmetin içini yakmaktadır. Yazılan on sekiz bin mektuba rağmen meydana gelen bu vaka, ümmet-i Muhammed’in yüz karasıdır. Önce binlerce mektup yazılıp Peygamberin torunu Kufe’ye çağrılmış, sonra ihanet edilerek hepsi kaçıp bir yana saklanmıştır. Böylelikle meydanı boş bulan Yezidi’n kalleş askerleri, hücuma geçerek bir avuç insanı katledip diyar diyar dolaştırmışlardır.” dedi.


Olayın tarihi süreci hakkında geniş bir açıklama yapan Kutluay,  “Günümüzde yaşanan onlarca Kerbela misali hadiseler, çok rahat bir şekilde karşılanmakta ve hiçbir tepki almamaktadır. Günümüzde yaşanan bu Kerbelavarî olaylardan, geçmişe bakıp ders çıkarmadığımız sürece, bu olaylar hep yaşanacak ve önüne geçilemeyecektir. Tıpkı şu anda olduğu gibi. Tüm bu olaylara rağmen ne olursa olsun zamanında Kudüs’ü fethedip geri alan Selehaddin-i Eyyübi’ler olduğu gibi, günümüzde de Selehaddin-i Eyyübi’ler vardır,  olmaya da devam edecektir ve olmak zorundadır.”şeklinde konuştu.


Son olarak Müslüman halklara seslenip bu olaydan ibret almalarını ve Kerbela’yı gerektiği gibi değerlendirmeleri gerektiğine vurgu yapan Kutluay,  “Evet, hepiniz biliyorsunuz ki, şuanda Irak’ta, Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de ve daha sayabileceğimiz birçok yerde bu tür katliamlar devam etmektedir. İşte bu katliamların inkâr edilemez sebeplerinden birisi  de Müslüman halkların Kerbela vakasını gerektiği gibi değerlendirmemesi ve bunu yanlış yorumlayıp o günkü gibi fikir ayrılıklarına yol açarak, ümmeti fırkalara bölmesidir. Sonuç olarak bu hadiselerin devam etmesini istemiyorsak, hem insani, hem İslami geçmişimize bakıp ders çıkarmalıyız” şeklinde konuştu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.