banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Kepenk kapatmayan esnafın işyerini yaktılar

Geçtiğimiz günlerde Silvan’da yaşanan çatışmalar bahane edilerek halkın kepenk ve kontak kapatma eylemine katılmaları istenmişti.

Kepenk kapatma eyleminin yapıldığı 26 Ağustos tarihinde mobilya satışı yaptığı işyerini açan Diyarbakırlı Mehmet Veysi Tunca’nın işyerine ait deposu, kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı.

Çevredeki kamera kayıtlarından yapılan incelemeye göre, yaşları 12 ile 16 arasında değişen 4 çocuk, Kayapınar ilçesinde bulunan deponun penceresinden yanıcı madde atmak suretiyle yangın çıkardı.

Olayla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan işyeri sahibi Mehmet Veysi Tunca, kepenk açtığı için işyerinin kundaklandığını söyledi.

Kundaklama yapan kişilerin, başkalarının yönlendirmesiyle hareket ettiklerini belirten Tunca, “Diyarbakır genelinde kepenk kapatma eylemi vardı. Biz, bu zorba dayatmaya uymadık. Müşterilere malzeme teslimatı için depo olarak kullandığımız bodrum katını açtık. Elemanlarımız depodan ayrıldıktan sonra yaşları 12 ile 16 arasında değişen 4 çocuk, başkalarının yönlendirmesiyle, pencerelerden birini kırarak içeriye yanıcı madde atıyorlar ve burayı yakıyorlar.” dedi.

“Doğalgaz vanası kapatılmasaydı belki binanın tümü yanacaktı”

Yaklaşık 350 bin TL civarında maddi zararının olduğunu dile getiren Tunca, şu ifadeleri kullandı: “Bunun yanında manevi zararımız da var. İtfaiyenin tuttuğu raporu valiliğe ulaştırdık. Zararımızın karşılanması yolunda adımlar attık. Olay olduktan sonra komşuların fark etmesiyle doğalgaz vanası kapatılıyor. Doğalgaz vanası kapanmamış olsaydı belki bina da yanacak ve can kayıpları olacaktı.”

“Bu tür zorba dayatmalar nereye kadar gidecek?”

Bu tür zorba dayatmaların kimseye faydasının olmadığını aktaran Tunca, “Bu tür zorba dayatmalar nereye kadar gidecek? Bizim de artık bir noktada buna dur dememiz, bu korku imparatorluğunu yıkmamız lazım. Biz, halk olarak bir şeyler yapmazsak kendi elimizle özgürlüğümüzü kısıtlayacağız, ülkemizden ve vatanımızdan olacağız.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.