banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Kentsel Dönüşüme Onay Çıkmadı

Belediye Meclisi Temmuz Ayı 2. Birleşim Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

     Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, "Eski(Aşağı)Sanayi Sitesinin ve Kızılkoyun Bölgesi'nin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" olarak ilan edilmesi başlıklı gündem maddeleri oy çokluğuyla ret edildi. Bu karar Şanlıurfa Belediye Meclisi'nde "şok" etkisi yarattı.

      Kararı büyük üzüntüyle karşıladıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa için büyük önem taşıyan 2 ayrı kentsel dönüşüm ve gelişim kararını "Red" eden AKP'li Belediye Meclis Üyelerini kentin önünü tıkamakla suçladı.

      "Kentsel Dönüşüm ve Gelişimi" Şanlıurfa'da hayata geçirememenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Fakıbaba, "AKP Meclis Üyelerinin bu kararı ret etmelerini halen anlamış değilim. Tahmin ettiğim kadarıyla AKP'li arkadaşlar büyük bir baskı altındalar. Bu baskıdan dolayı Şanlıurfa için hayati önem taşıyan 2 ayrı kentsel dönüşüm ve gelişim projesine ret kararı vermişlerdir" dedi.

FAKIBABA: KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM AKP ENGELİNE TAKILMIŞTIR

      Şanlıurfa'da kentsel dönüşümün halen hayata geçirilmemesi yüzünden Şanlıurfa Belediyesi'ni suçlayanlara seslenen Başkan Fakıbaba, "Bakın durum ortada. Bizi bu yüzden suçlayanlar durumun neden kaynaklandığını artık görsünler. Şanlıurfa Belediyesi olarak kentsel dönüşümü hayata geçirmeyi planlıyoruz ancak AKP engeline takılıyoruz. Şanlıurfalı hemşehrilerim şunu çok iyi bilsinler ki Allah'tan başka kimse bizi engelleyemez. Biz bir yolunu bulup bu projeleri mutlaka hayata geçirmenin yoluna bakacağız. Belediyecilik hizmetlerimiz kaldığı yerden devam edecektir. Yapamadığımız işlerde de çıkıp halkımızın karşısına neden yapamadığımızı samimi bir şekilde anlatacağız" şeklinde konuştu.

      Toplantı çeşitli imar tadilatlarını içeren "İmar Komisyon Raporları"nın görüşülmesiyle sona erdi.

      Ağustos Ayı'nı tatilde geçirecek olan Şanlıurfa Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısını herhangi bir durum olmadığı takdirde 20 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.