banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Kent Konseyi, Genel Kurul Toplantısını Yaptı

Şanlıurfa Kent Konseyi, 2010 Yılı Genel Kurul Toplantısını, Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi’nde yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, katılımcılara Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

        Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye olarak ortak bir kent bilinci oluşturmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, el birliğiyle Şanlıurfa’nın gerçek kimliğini ortaya çıkarabileceklerini söyledi.

     Şanlıurfa Belediyesi olarak yürütülen hizmetler hakkında Kent Konseyi Genel Kurul Üyelerine önemli bilgiler aktaran Belediye Başkanı Fakıbaba, 2011 yılına ilişkin projelerine değindi.

     Fakıbaba, “Kent konseyi, şehrimizin sorunlarına kolektif bir biçimde ortak çözüm bulma imkânı sağlayacak bir platformdur. Burada uzlaşmak temel amacımızın ruhudur. STK’lar elele vererek güçlü bir Şanlıurfa’yı oluşturmalıdır. Kentimizin kültürel zenginliklerini ancak bu yolla ülkemize ve dünyaya duyurabiliriz. Biz Şanlıurfa Belediye olarak ortak bir bilincin oluşturulması için gayret sarf ediyoruz” dedi.

    Kent Konseyi Başkanı Nihat Taş ise yaptığı konuşmada göreve geldikleri 2009 yılından bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı.

   Sivil Toplum Kuruluşları(STK)’nın Kent Konseyi çalışmalarına iştirak etmesi için çağrıda bulunan Kent Konseyi Başkanı Nihat Taş, Kent Konseyinin yürüttüğü çalışmalara, Şanlıurfalılar olarak gerekli önemin verilmesi çağrısında bulundu.

    YG 21 ENGELLİLER MECLİSİ KURULDU

    Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Oda Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi ve Yönetmenliğinin oy birliğiyle kabulü gerçekleşti.

     Şanlıurfa Kent Konseyi Yerel Gündem 21 Engelliler Meclisi’nin kurulması amacıyla Engelli Derneklerden oluşan komisyonun hazırladığı Kent Konseyi Engelli Meclisi Yönetmenliğinin oy birliğiyle kabul edilmesi engelliler tarafından sevinçle karşılandı.   

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.