banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Candeias Sacha Boey

Kendi dilinden Usame Bin Laden

Kendi dilinden Usame Bin Laden

Babasının Kabe, Mescid-i Aksa ve Mescid-i Nebevi'yi restore eden bir inşaatçı olduğunu dile getiren Laden; “Şuurlandığım andan itibaren ABD'den nefret ettim” diyordu.

Kendi dilinden USAME BİN LADEN
Afgan cihadına dair çok önemli bilgiler de veren Usame Bin Laden'in anlattıklarını okuyunca sizler de o çok merak edilen hayatına dair çok şey göreceksiniz.
Usame Bin Laden'in belgelendirilen son şahsi konuşması yıllar önce yapılmıştı. Kendisiyle yapılan söyleşide hayat hikayesini, mücadelesini ve amacını anlatan Laden, bilinmeyen birçok özelliğini de paylaşıyor ve çarpıcı açıklamalarda bulunuyor.

DERLEYEN: MUSTAFA R. ÖZGÜR
ABD'nin şüpheli bir şekilde şehit edildiğini açıkladığı Usame Bin Laden, dünya kamuoyunda sürekli yer bulsa da aslında pek kimse onu tanımıyordu. ABD ve müttefiklerinin “şeytanlaştırmak” istediği Usame Bin Laden'in yıllar önce bir TV kanalı ile yaptığı röportajı ise onun bütün hayat hikayesini net bir şekilde ortaya koyuyor. İşte o söyleşiden öne çıkan bölümler ve Usame Bin Laden'in aslında nerede durduğunu gösteren o satırlar…

KABE, MESCİD-İ AKSA VE MESCİD-İ NEBEVİ'NİN İNŞAATÇISI

Allahu Teala Müslüman ebeveynden hicri 1377 yılında Arap yarımadasında, Riyad'ın el-Melez mahallesinde dünyaya gelmemizi ihsan buyurdu. Sonra yine Allahu Teala doğumdan 6 ay sonra Medine-i Münevvere'ye gitmemizi ihsan buyurdu. Ömrümün geri kalan kısmını Medine, Cidde, Mekke arasında Hicaz'da geçirdim. Allahu Teala babamı önce hiçbir inşaatçıyı şereflendirmediği şeyle; Kabe'nin de bulunduğu Mescid-i Haram'ı inşa etmekle şereflendirdi. Aynı zamanda Mescid-i Nebevi'nin de inşasını gerçekleştirdi. Sonra Ürdün hükümetinin Kubbetu's-Sahra'nın tadilatı için ihale açtığını duyunca mühendisleri topladı ve onlardan karsız, sadece maliyeti ortaya koymalarını istedi. Ona ‘Biz Allah'ın izniyle projeye karla kefiliz' dediler. “Sadece maliyetle mahvolmayı hedefliyorsunuz” dedi. Maliyet fiyatını koyduklarında şaşırdılar çünkü o, Allah'ın bu mescidine hizmetini yerine getirebilmek için fiyatı maliyetin de altına çekti. Proje onda kaldı. Hicaz'da eğitim gördüm. Kral Abdulaziz Üniversitesi'nde iktisat okudum. Ben 10 yaşlarındayken Allah rahmet etsin babam vefat etti.

Filistin'de çocukları  öldürüyorlar Kafirlerin iddialarının aksine, dinimizde çeşitli ayrımlar vardır. Biz erkek, kadın, çocuk, yaşlılar arasında ayrım yaparız. Elinde silah taşıyan savaşçı ile bilgi toplayarak, saldırıları savunarak bizimle savaşa yardım eden birdir, o da savaşçıdır. Fakat Müslümanlar arasında ‘Usame sivilleri öldürmekle tehdit ediyor' diye yayıyorlar. Onlar Filistin'de kimi öldürüyorlar? Sadece sivilleri değil, çocukları öldürüyorlar. Amerika basını tekeline almış ve büyük medya gücüne dayanmıştır. İşine geldiği gibi ölçüp biçiyor. Hedef doğrudan bizimle savaşan ya da saldırıları savunan bütün Amerikalı erkeklerdir. Masumları öldürdükçe liderlerine desteği arttıran bir halk, büyük vahşetler işledikçe başkanın popülerliğini arttıran bir halk, adi bir halktır ‘değer'in anlamını asla anlamaz.
haber vaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.