banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Keklikten Vazgeçmiyorlar


Anadolu ve Ortadoğu kültüründe ayrı bir yeri ve sevdası olan keklikler üzerine bugüne kadar onlarca türkü yazıldı. Binlerce keklik sevdalısının bulunduğu Şanlıurfa'da havaların ısınmasıyla birlikte yüzlerini güneşe çevirdiler. Bilinçsizce avlanma yapıldığını belirten Şanlıurfalı keklik sevdalıları avlanma yasağından dert yandı. Evlatları gibi baktıkları ve besledikleri kekliklerini güneşe çıkaran keklik sevdalıları en çok kekliklerin çıkardıkları sesten zevk alıyorlar. Av sezonunun başlamasıyla keklik
avlayıp besleyenlere yasak geldiğini, fakat öldürenlere yasak gelmediğini belirten keklik severler yetkilerin duyarlı olmasını istediler. Güneşe çıkardıkları kekliklere bir sevgili gibi bakan keklikçiler yaptıkları özel kafeslerde besliyorlar.
Şanlıurfalı keklik meraklısı Şerif Tekçakmak, 1 yıl boyunca keklik belediğini belirterek, "Çocuklarımı beslemiyorum gidip keklikler için yem alıyorum. 35 Yıldır keklik besliyorum. Bende şimdi şeker hastalığı var. Doktora gittim bana diyor 'hiçbir yere gitme.' Ben keklik merakından yine ava gidiyorum. Keklikleri dağda yakalayıp getiriyoruz. Kafese bırakıyoruz. Kendi çocuklarımız gibi bakıyoruz. Keklik alıştı mı kendisine yuva yapıyoruz. Kötü çıkar ise tekrar doğaya bırakıyoruz. Bu hayvanlara kilosu 3TL'den yem alıyoruz. Keklik bir merak işidir. Benim şuan 7 tane çocuğum var. Ben kekliklerime verdiğim önemi çocuklarıma vermiyorum. Kekliklerimin başında oturuyorum. Onların seslerini dinliyorum. Onların sesi bana huzur veriyor. 2-3 arkadaşla toplanıyoruz, dağa çıkıp bir hafta mağarada keklik tutmak için kalıyoruz" dedi.
Bir başka keklik meraklısı Mustafa Güler ise, "10 Yaşından beri keklik merakım var. Şuan avlanma yasağı var. Dağa çıkıyoruz, kapan kuruyoruz. Keklikler bazen gelip kapana giriyorlar, bazen girmiyorlar. 4 Yıldır daha bir keklik yakalamadık. Suriye'de avlanmak yasak değil, neden Türkiye'de avlanmak yasak? Yetkililerin bu yasağı kaldırmalarını istiyorum. Avcılar Kulübü şuan Şanlıurfa'da yok. Adıyaman'da kurulmuş. Adıyaman'a gidip orda sıkıntılarımızı dile getireceğiz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.