banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

KCK'ya şafak operasyonu



Birçok ilde KCK'ya yönelik operasyonda 150 kişi gözaltına alınırken 50 kişi için yakalama emri çıkarıldı.

İSTANBUL

İstanbul'da KCK'ya yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik, çok sayıda polisin katılımıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda, gözaltıların olduğu öğrenildi.

ANKARA

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri (TEM) tarafından KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında KESK Genel Merkezi'nde arama yapıyor. Polis ekiplerinin ayrıca SES ve TÜMBELSEN'de de arama yaptığı ve düzenlenen operasyonlarda 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahısların evlerinde de arama yapıldığı bildirildi.

İZMİR

İzmir'de PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik olarak, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

GAZİANTEP

Gaziantep'te KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, sözde Basın Propaganda Komitesi'ne mensup 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, ikametlerinde yapılan aramalarda bilgisayarların hard disklerine el konuldu. Aramalarda çok sayıda yasak yayın da ele geçirildi.

BATMAN

Batman Valiliği, PKK/KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''PKK/KCK Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.''

Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasadışı yayının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.

ADANA

Adana'da KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15'i çocuk, 3'ü kadın 35 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Yetkili Savcılığın talimatı doğrultusunda şehir merkezinde ve Ceyhan ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.
Operasyonda göz altına alınan 41 kişiden Ceyhan'da yakalanan 6 zanlı dün adliyeye çıkarılırken bunlardan 4'ü tutuklandı.

Bugün sabah erken saatlerde 3'ü kadın 20 kişi ile çocuk şubede bulunan 15 çocuk önce sağlık kontrolü için adli tıp kurumuna ardından adliyeye sevk edildi. Zırhlı araçlarla emniyetten çıkarılan zanlılar için adli tıp ve adliye çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Cuma günü saat 05.00'da Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Adana merkezde 35, Ceyhan ilçesinde de 6 kişi olmak üzere toplam 41 kişi gözaltına alınmıştı.

HAKKARİ

KCK'ya yönelik Hakkari'de düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Polis ekipleri, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının 13'üncü yıl dönümü olan 15 Şubat öncesi PKK üyelerine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Sabaha karşı yapılan operasyonlarda şehir merkezi ve Yüksekova'da birçok adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Hakkari merkezde 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ŞANLIURFA'da 3 kişi gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Şanlıurfa'da 3 kişi gözaltına alındı.



DENİZLİ

Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda, 2 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların sorguları sürüyor.

MUŞ

Muş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de, sabah saatlerinde Bulanık ilçesine bağlı Erentepe beldesinde, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya üye olduğu gerekçesiyle 1 kişiyi gözaltına aldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlarda, 9 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi.

Gözaltındaki 9 zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

VAN

KCK'ya yönelik Van'da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında BDP'li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan'ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.
Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.