banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Kazada hayatını kaybeden öğrenci arkadaşları için yürüdüler

Bitlis’te Ahmet Eren Bulvarı üzerinde bulunan Eren Üniversitesi kampusü içindeki yurda gitmek için karşıdan karşıya geçerken kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Fatma Sabaz için yürüyüş düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir gurup üniversite öğrencisi, olayı protesto etmek ve yetkililere seslerini duyurmak için yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüş öncesi çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan polis, sloganlar atarak yürüyüşe geçen gurubu üniversite girişinde durdurdu. Polis, guruba yürüyüşün yasal olmadığını, kampus alanının dışında yürünmesine izin verilmeyeceğini söyledi.  Kısa süreli yapılan ikna çalışmalarının ardında gurubun yaklaşık 150 metre yürümesine müsaade edildi.

Kısa süreli gerginliğin ardında toplanan öğrenciler basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında yetkililere seslenen öğrenciler; ölüm kavşağı haline gelen Ahmet Eren Bulvarı’nda bulunan ve tehlike arz eden yerlere kavşak ve trafik ışıkları başta olmak üzere gerekli tüm önlemlerin alınmasını istediler.

Basın açıklamasının ardında 10 kız öğrenci, arkadaşlarına kamyonun çarptığı olay yerine gelerek karanfil bırakıp, 2 dakika D-300 Karayolunda oturarak olayı protesto ettiler. Daha sonra toplanan gurup sessiz bir şekilde dağıldı.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.