banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kayseri'de Kutlu Doğum programı

Programa Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Müftüsü Ali MARAŞLIGİL, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkan YIRIK, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İlçe Müftüleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. 
                                                        
Sunuculuğunu Melikgazi İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi İbrahim Halil ERDOĞAN ve Gülük Camii Müezzin Kayyımı Sadi ÖZMEN’in yaptığı program, mehter takımının coşkulu marşlarının ardından Kur’an ziyafeti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali MARAŞLIGİL;  programa katılanlara teşekkür ederek, 2014 yılı itibariyle Hz. Peygamberin dünyayı şereflendirmelerinin 1443. miladi yıl dönümünü kutluyoruz. Kutlu doğum haftalarındaki maksadımız İslam'ı anlamak ve anlatmak. Yaşayan bir Kur'an olan Hz. Peygamber (S.A.V) Efendimizi anlatmak ve onu iyi anlamak. Peygamberin muhabbetini, sevgisini gönlümüzün derinliklerine gömmektir. Kutlu Doğum Haftalarının gayesi budur.

Vali Düzgün, Hz. Peygamber’in aziz hatırasını yâd etmek, mübarek doğumunu anmak üzere Türk Dünyasında, çok sayıda manzum ve mensur eserler meydana getirildiğini ve bir mevlit edebiyatı oluşturulduğunu belirten Vali Düzgün, bu maksatla merasimler oluşturulduğunu kaydederek, samimi bir Müslüman da olması gereken vasıfları başlıklar halinde sıraladı.

Vali Düzgün, konuşmasının sonunda peygamberimizin kutlu doğumunun güzellikler getirmesini, Müslümanların onun getirdiği prensipleri anlayarak ve yaşayarak iyi insan olma yolunda gayret göstermelerini temennisinde bulundu.  Vali Orhan DÜZGÜN’ün konuşmalarının ardından Protokole gül takdimi yapıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Ekrem KELEŞ’in “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferansı izleyicilerden büyük ilgi gördü. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş ise, Kur’an ve Peygamber sevgisinin sahip olabileceğimiz en büyük kazanımlardan olduğunu anlattı. 

Keleş, “Çünkü bu sevgi imandan kaynaklanmaktadır ve imanın bir göstergesidir. Bu sevgi aynı zamanda imanımızın da garantisidir. Müminler olarak onu çok özlüyoruz. Ona hasret duyuyoruz. Ona yatan hasretin altında ikiyüzlülüğün, yapaylığın, gösterişin, sahteciliğin yaygınlaştığı bir zamanda onun getirdiği değerlere duyulan özlemdir. Peygamber sevgisi bambaşka bir şeydir. Bu sevgi imanla yoğrulan bir sevgi olduğu için katıksızdır. Saf ve durudur, berraktır bu sevgi. Bu sevgi samimiyet yüklüdür. Bu sevgide dünya menfaatinin yeri yoktur. Çünkü dünya menfaatine dayalı bir sevgi olmaz” dedi. 

2014 Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan yarışmalarda, dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN tarafından verildi.  Kayseri İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve kasidelerin ardından program, aşure ikramıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.