banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Kayseri Kutlu Doğum Siyer Sınavına hazır

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından Türkiye Genelinde düzenlenecek olan “Kutlu Doğum Siyer Sınavı”  için Kayseri’de hazırlık çalışmalarına hız verildi.

Platforma üye derneklerden Kayseri Umut Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Kayseri Umut-Der),   “Kutlu Doğum Siyer Sınavı” için yapılan hazırlıkların tamamlanma aşamasına gelirken, , Erciyes Üniversitesinde Rehber Gençlik Kulübü tarafından Kutlu Doğum Siyer Sınavı için tanıtım ve başvuru standı açıldı.

Konu ile ilgili Peygamber Sevdalıları Platformu Kayseri Koordinatörlüğü Sözcüsü Emrullah Şavli tarafından yapılan açıklamada, 31 Ocak Pazar günü Kayseri’de yapılacak etkinliğe, tüm halkı davet ettiklerini belirterek,    “Kutlu Doğum Siyer Sınavına tüm halkımızı davet ediyor ve bu sınav maratonuna ortak olmalarını diliyoruz.” dedi. 

Şavli, Kayserinin Merkezinde bulunan işyerleri ile toplu taşıma araçlarına afiş asıldığını, şehrin merkezindeki bazı yerlerde el ilanlarının dağıtıldığını, şehrin belirlenen yedi merkezde Siyer Sınavı Brandalarının asıldığını, Kayseri Cumhuriyet Meydanında Kutlu Doğum Siyer Sınavı kayıtları ve Peygamber Sevdalıları Platformunun Çalışmalarını Kayseri halkına tanıtmak için stand açılacağını belirtti.

Öte yandan Erciyes Üniversitesinde Rehber Gençlik Kulübü tarafından İlahiyat Fakültesinde açılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı standının öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğü belirtildi.

Kayıt yapan İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Harun Günel, Rehber Gençlik Kulübü’ne ve Peygamber Sevdalıları Platformu’nubu tür etkinliklere vesile oldukları için tebrik ederek,   “Bu tür programlarda Peygamber Efendimizin hayatının sınav yapılmasının amacı Efendimizin hayatını okuyup tatbik etmemiz olmalıdır. İnşallah bu sınav hayırlara vesile olur, İnşallah Peygamber Efendimizin hayatı ile beraber ümmetin dirilmesine sebep olur. Ümmet olarak Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) ne kadar anladığımız göz önünde iken, Siyer-i Nebiyi, onun hayatını daha güzel bir şekilde hayatımıza tatbik etmemiz gerekiyor. Bu nedenle böyle etkinlikler çok önemlidir” dedi.

Muhammed Enes Yüce adlı öğrenci de, “Siyer, Peygamber Efendimizin hayatı olduğu için her Müslüman gencin bilmesi gereken bir konudur. Örnek aldığımız insan Hz. Muhammed’in yolunda gitmek onu tanımak önemlidir. Her Müslüman gencin Peygamber Efendimizin hayatını okuyup bu sınava katılmasını gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulunan Rehber Gençlik Kulübü Başkanı İlhami Öztürk, standın açılmasıyla öğrencilerden kısa süre içinde büyük ilgi gördüklerini söyledi.

Amaçlarının Peygamber Efendimiz’in (s.av) hayatını, mücadelesini üniversitelerde duyurmak olduğunu belirten Öztürk, “Sınava katılan öğrenciler, sınavı kazanmasalar bile Peygamberimizin mücadelesini, hayatını öğrenirler. Nasıl örnek bir insan modeli olduğunu anlamış olurlar. Biz bu amaçla bu standı açmış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Kulüp Başkanı Öztürk Üniversitenin öğrenci yemekhanesinin ve otobüs duraklarının önünde de stant açacaklarını belirtti.  (Mahmut Kaya/Fatih Gültekin-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.